Persoonlijk

Een studie naast het ouderschap? Kan dat wel?

november 1, 2022

Hoppa, ik heb gewoon de knoop doorgehakt! Het was een plan dat al jaren in mijn hoofd zat, maar waarvoor ik de ballen nog niet had om ook daadwerkelijk de stap te zetten. Logisch ook wel, je besluit niet “zomaar” een opleiding te gaan doen. Het vergt namelijk best wat energie, geplan en je moet die hersenen weer laten kraken. Ik had ook vooral nog een zinnetje in mijn hoofd zitten: “Je hebt een kindje, nu kan je carrière wel vergeten.” Deze opmerking kreeg ik naar mij hoofd geslingerd toen onze jongste een huilbaby bleek te zijn. Ik was pas 22, een heel leven voor mij. Mensen snapten niet waarom ik toen al een kindje wilde. Voor mij was die keuze simpel: we hebben alles op orde en de wens is groot, carrière kan je ook maken als je al moeder bent.

Toch bleef die ene zin spoken. Misschien hadden ze wel gelijk en moet ik accepteren dat ik op dit punt blijf in mijn leven en dat leren er gewoon voorlopig niet in zit. Maar hey, ik zou Erin niet zijn als ik niet een beetje eigenwijs ben. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en mijn ambities zijn te groot om stil te staan.

Dus daar kwam de stap! Ik ga aan de studie, een Associate Degree welteverstaan. Ik zat wel lang in twijfel, ga ik meer de marketingkant op of meer bedrijfskunde (met een stukje marketing)? Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Associate Degree Bedrijfskunde bij de NTI. De inhoud spreekt mij aan, het is breed georiënteerd en mijn interesses in bedrijfsprocessen worden gevoed. Ik heb eerder eens een HBO opleiding gedaan (toerisme), dit was een leuke opleiding, maar uiteindelijk doe ik er niets mee. De keuze voor de AD is dan ook wel zo gekomen dat ik er ook daadwerkelijk wat mee wil gaan doen. Dit kan vanuit mijn huidige werk, fijn 🙂

Daarnaast was er nog de keuze tot een studie op een school met fysiek les, of een thuisstudie. Ik ga voor een thuisstudie, dit sluit beter aan bij het gezin en geeft flexibiliteit in leren. Ik kan in de avond aan de bak, tijdens middagslaapjes of wanneer ik een dagje geen kids heb. Dat is fijn. Ook ben ik de moeder die ik moet zijn als bijvoorbeeld de kindjes ziek zijn, ik hoef mij dan niet schuldig te voelen dat ik niet aanwezig ben op school. Uiteraard vergt het wel wat discipline, maar die heb ik. Een goede planning is wel echt de basis.

De NTI sprak mij dan weer het meeste aan van thuisstudie aanbieders. Ik heb eens contact gezocht met een andere aanbieder, ik had een inhoudelijke vraag over een opleiding en na 3x mailen en 2x bellen had ik nog geen contact kunnen krijgen. Dan ben ik al klaar haha.. De NTI beantwoordde mijn vragen binnen een dag en nu na inschrijving verloopt ook alles nog lekker soepel. Boeken zijn snel binnen, contact is goed. Dat zijn belangrijke dingen als je het mij vraagt!

Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte, ik kreeg namelijk al behoorlijk wat vragen of ik mijn ervaringen wilde delen. Doen we!

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply