Baby

Piko baby

oktober 5, 2023

Side note; bij Fee is het slapen momenteel niet “je van het” door de onrust en het huilen, eerst moet ze tevreden zijn en dan kunnen we het slapen goed aanpakken. Ik hou jullie dus ik de hoogte wanneer Fee rustiger is ♡

Baby’s en slapen, het blijft altijd een dingetje. Een precieze handleiding krijg je niet wanneer je kindje geboren wordt, dus kijk je vooral naar wat anderen doen of lees je toevallig dingen online. Soms is het geen hogere wiskunde en is je kindje gewoon heel makkelijk, maar soms is ook het tegenovergestelde waar. Dan wordt het slapen een dagelijkse struggle.

Ik ben groot voorstander van genoeg slaap en weinig heen en weer gesleep met je kindje. Dit houdt ook in dat een vaste slaapplek gewoon het beste werkt, vooral bij onze kindjes. Het gebeurt niet vaak dat ze bij ons ergens anders slapen dan in hun bedje (en de eerste maanden in hun bedje naast mijn bed). Natuurlijk heb je niet altijd een keuze en slaapt je kindje toch in de wagen.

Enfin, slapen op een vaste plek, hoe doe je dat? Ik kan alvast verraden dat het vele malen makkelijker wordt met de Piko. De wat? Een Piko! Dit is een cap welke je over de slaapplek van je kindje zet, de cap zorgt voor een prikkelarme omgeving en ook voor een herkenbare slaapomgeving. Dus mocht je kindje toch ergens anders gaan slapen, of in slaap zijn gevallen, dan kan je de cap over je kindje heen plaatsen en tadaaaa de slaapplek is terug.

Maar waarom prikkelarm? Het feit is gewoon dat kindjes het beste slapen in een omgeving welke prikkelarm is, dus geen harde geluiden, felle lichten of onrust om hun heen. Een witte ruis is wel een optie, dit is een monotoon geluid en zorgt dus niet voor onrust. Ook die kan bevestigd worden aan de Piko, handig!

Op de website van Piko las ik de volgende zin: “Voorspelbaarheid is belangrijk voor een baby”. Hier kan ik mij enorm in vinden! Bij Senn, die toen zoveel huilde, hebben wij als eerste een vast ritueel aangeleerd voor onszelf en voor Senn. Bijvoorbeeld: wakker worden, luier verschonen, voeden, knuffelen, spelen, slaapzak aan en slapen. Al-tijd dit ritme en uiteindelijk wordt dit een herkenbaar ritueeltje en zal je kindje het herkennen om zo rustiger te slapen. “Hey! Dit komt mij bekend voor en ik weet wat papa en mama nu verwachten.” De vaste slaapplaats of herkenbare slaapplek helpt er dus bij. De Piko kan je dus ook prima meenemen als je kindje ergens anders is.

Om alles te tracken en bij te houden zit er ook een handige app bij de cap, nog meer inzicht. Hou ik van 😉

Natuurlijk heb ik nog lang niet alles verteld, dus kijk zeker op PIKO® – Een prikkelarme en vertrouwde slaapomgeving. Waar je ook bent. (pikobaby.com). Hier vind je alle informatie.

    Leave a Reply