Baby Mode

De eerste stappertjes

oktober 30, 2022

De aanschaf van de eerste schoentjes van je kindje is best een nauwkeurig zaakje. De schoenen dragen tenslotte bij aan de juiste manier van lopen en het plaatsen van de voet. Geen wonder dat er eigenlijk geadviseerd wordt om je kindje zoveel mogelijk op blote voeten te laten lopen wanneer zij leren lopen, op deze manier kunnen ze stappen beter voelen en eventueel corrigeren. Plus, je hebt meer grip.

Helaas is het niet altijd mogelijk om 24/7 op blote voeten te lopen, helemaal niet hier in Nederland. Dus dan zijn schoentjes wel aan te raden. Het aanbod van schoentjes in mini-maatjes is enorm en dat maakt het soms ook wel eens lastig om een keuze te maken. Want, voor wat voor schoen moet je nou eigenlijk kiezen? Wat is verstandig en wat is goed voor je kindje?

Het is allereerst belangrijk dat de maat goed is. Bij te grote schoenen zal je kindje eerder struikelen en wanneer ze te klein zijn, dan krullen de tenen op. Kleine kinderen geven niet (snel) aan wanneer schoenen niet goed zijn, je moet dus zelf goed voelen en opletten. Het beste kan je dan ook even naar een schoenwinkel gaan en de voetjes opmeten van je kindje. Daarnaast is het fijn als de schoenen lekker soepel zijn, de zolen moet je bijna op kunnen vouwen. Dan weet je dat de schoenen meebewegen met de voetjes van je kindje, een juiste afrol is namelijk heel belangrijk! Ook ondersteuning rondom de enkels is goed. Je kindje leert net lopen en de enkeltjes zijn nog niet veel gewend, een schoen die de enkels steunt, zorgt ervoor dat je kindje vaster staat. 

De schoentjes die Keet hier draagt zijn van Bristol, zij hebben heeeeeel veel leuke modellen voor je eerste stapjes!

    Leave a Reply