Huis

Onze huisstyling twijfels en wishlist

juli 19, 2019

Ik weet nog wel dat wij gingen verhuizen. Van een appartement met 1 slaapkamer, naar een tussenwoning. Een huisje van ons samen, waar wij samen opnieuw konden beginnen. Super leuk! Maar ook vreselijk lastig qua inrichting. Waar zet je alles neer? Hoe richt je je nieuwe huis in? Welke kleuren gaan we gebruiken? Nemen we alle meubels mee of kopen we nieuwe meubels?

Uiteindelijk is het een soort van kruising geworden tussen oude en nieuwe meubels. De meubels die niet praktisch waren om mee te verhuizen en niet zouden passen hebben wij niet meegenomen, de nieuwe bewoner van ons appartement wilde dit graag overnemen. Dus koop je meubels voor je nieuwe huis op de gok. Op zich ziet ons huis er zeker prima uit, maar ik zou liegen als ik zeg dat het helemaal af is.

We wonen hier nu bijna twee jaar en in de tussentijd is er niet veel veranderd vanaf de klusweek. En moet er ook zeker nog genoeg gebeuren. Zoals bijvoorbeeld de keuken, maar ook zijn wij nog steeds niet zo blij met onze woonkamer en onze slaapkamer. Voor de woonkamer missen we wat sfeer en stiekem vinden wij onze tafel echt vreselijk haha. Deze hebben we geloof ik voor 15 euro van Marktplaats gehaald toen bleek dat drie losse tafels totaal niet praktisch waren met een baby of een peuter. Dus belandde er een mega, donkergrijze tafel in de woonkamer. Mooi is anders, maar praktisch is het wel.

En tja, onze slaapkamer. Die hebben we onlangs “verbouwd” omdat we op zolder gingen slapen in plaats van de eerste verdieping, maar we hebben nog een doorn in het oog haha. Ons bed. Het hoofdbord is stuk, verkleurd en totaal niet praktisch. Neemt heel veel ruimte in beslag. Hiervoor staat er sowieso nog een nieuwe op het programma en een nieuw matras is ook zeker niet verkeerd. Wishlist! Hoe kiezen jullie een nieuw bed uit? Ik vind dit best wel lastig, nu lijkt het lekker te liggen, maar 3 weken later kan het zomaar anders zijn.

Stiekem is Senn zijn slaapkamer ook al twee keer van kleur veranderd haha. En straks mogen we nog een keertje omdat het dan echt tijd wordt voor een peuterbedje en meubeltjes die dan weer bij elkaar passen. Maar wat is praktisch? Wat is handig en waar kunnen we lang mee aan? HELP!

Peuterbedje
Peuterbed

Ik zat laatst eens te kijken en toen vond ik dit bedje van Perfecthomeshop voor Senn en die vind ik wel echt heel leuk! Stoer, praktisch met een lade, maar past totaal niet bij de meubels die er nu staan. Hoewel.. de commode gaat wel weg gok ik (hoe deden jullie dat? Mis ik vet veel opbergruimte!). Tips of ideeën voor een leuke kast hierbij? Overigens vind ik een stapelbed ook mega leuk, maar volgens mij is dat peutertechnisch niet heel praktisch :’) Dit is onze eerste peuter, dus waar moet ik eigenlijk op letten? Ik ben als de dood dat Senn continu aan de wandel gaat als hij die vrijheid met zijn bedje heeft. Hoe houden we dit tegen?

Vooralsnog moeten we nog maar even blijven brainstormen en het nog maar even accepteren dat we niet 100% tevreden zijn. Alles op zijn tijd toch?

Als je tips hebt hoor ik die graag!

Liefs,
Erin

Ad – betaald artikel

  • Reply
    Amamda
    juli 21, 2019 at 8:29 pm

    Viva de Ikea! Hier 2 superhandige bedden met grote opberglades eronder, grote en kleine kast voor kleding en nog ruimte voor een bureautje incalculeren. Dan ben je al een heel eind!

Leave a Reply