Lifestyle

De Purpuz planner

maart 16, 2019

Als mamazijnde met nog steeds een zwangerschapsdementie, is het voor mij erg belangrijk dat ik werkelijk ALLES opschrijf. Van werk tot de kinderopvang, van blogs tot boodschappenlijstjes. Dit vraagt dus om een goede en nuttige planner!

Zo ben ik bij de Purpuz Planner terecht gekomen, een planner die jou helpt om jouw doelen te behalen en inzichtelijk te maken wat je ervoor moet doen. Ook is er veel vrije ruimte, dus genoeg plek voor lijstjes en afspraken! Deze planner is dus zo ingericht dat hij jou helpt om jouw doelen te bereiken aan de hand van een haalbare planning. Dit klinkt best goed!

Maargoed, hoe werkt dit dan? Het plannen en het bereiken van je doelen gaat door middel van 8 tools:

  1. Purpuz map
  2. Purpuz matrix
  3. Purpuz plan
  4. Purpuz pad
  5. Maandplanning
  6. Weekplanning
  7. Dagreflectie
  8. vragen aan jezelf

Nou, dat is nogal wat! Ik wist in het begin niet zo goed wat ik ermee aan moest, maar stiekem is het gewoon een kwestie van goed lezen. Je wordt praktisch bij de hand genomen en zo stap-voor-stap begeleid door de stappen heen.

Wanneer je dit rijtje doorgelopen hebt, heb je als het ware jouw eerste doel. Hoe lang je erover wilt doen, is compleet aan jezelf. Of je 1 jaar lang werkt aan 1 doel, of in 1 jaar 4 doelen bereikt. Het is compleet aan jezelf.

Elke week begin je de week met nadenken. Wat ga je doen om je doelen te bereiken en welke stappen ga je zetten? Ook heb je de mogelijkheid om dagdoelen te stellen en heb je na de dag een reflect. Wat was je overwinnen en waarin kan je nog groeien? Verder kan je per week een to do invullen en heb je ruimte voor je creatieve geest šŸ™‚

De maand begint met een overall planning en een terugblik. Hoe is de voorgaande maand gegaan en heb je bereikt wat je wilde? Hoe ga je komende maand plannen en welke plannen heb je al?

Zo word je eigenlijk iedere dag herinnerd aan je doel en gestimuleerd deze te bereiken. Stiekem wist ik niet of dit de juiste manier was voor mij, maar ik ben helemaal om! Tuurlijk cheat ik wel eens, maar al met al gaat het plannen echt top. Ik zie waar kansen liggen en welke ik heb laten liggen.

Door de mooie foto’s tussendoor en inspirerende quotes blijf je echt scherp. Ik ben groot fan! Dit is zeker een blijvertje.

Ook benieuwd? Check de site van Purpuz! Hier kan je hem ook aanschaffen.

Liefs,
Erin

    Leave a Reply