Lifestyle

Bierista Bieropleiding

december 8, 2019

Een drankje op zijn tijd, dat vind ik wel lekker! Maar meer dan 2 drankjes met alcohol op een avond gaat er bij mij niet in haha. Ik ben na mijn zwangerschap behoorlijk afgetakeld als het aankomt op drank en bij de eerste de beste slok alcohol voel ik hem regelrecht naar mijn ellebogen en knieën zakken. Oeps.

Desalniettemin vind ik het wel lekker! Maar vind ik het dus leuker en lekkerder als ik oprecht goed kan genieten van een drankje. Dat ik via Bierista de bieropleiding mocht gaan doen vond ik dan ook zo leuk! Want ook een biertje gaat er bij mij goed in, vooral speciaal biertjes. Daar kan ik van genieten.

De Bierista Bieropleiding is een cursus gericht op bier (verassend!). Wanneer je bijvoorbeeld meer wilt leren over bier, het ontstaan van bier of welk biertje bij welk glas hoort. Het is een online opleiding die je in je eigen tijd kunt gaan volgen, ook altijd erg prettig. Na afloop van de cursus doe je nog een examen en hierna heb jij jouw Bierista Bierdiploma in huis!

Maar! Gelukkig is het niet alleen maar saaie lesstof en platte theorie, ook komt er een praktijkstuk aan te pas. Bij het bestellen van je bieropleiding krijg je namelijk ook nog een bierpakket geleverd met 12 verschillende speciaalbieren, nomnom. Je hebt waarschijnlijk wel eens vervelender huiswerk gehad haha. Deze 12 speciaalbiertjes sluiten aan op de lesstof en zo kun jij dus precies leren te proeven als een pro!

Na het afronden van de opleiding weet je dus alle ins en outs over bier, kan je de verschillende smaken herkennen en weet je wel biertje lekker is bij je eten. Ook kan je Bierproeverijen geven en blijf je met dank aan de Bier Bieristaopleiding op de hoogte van de laatste trends op bier gebied. Zo krijg je ook uitnodigingen voor bijeenkomsten, proeverijen en festivals. Een leuke bijkomstigheid.

Ik was voor het starten van de opleiding nog een beetje bang: ken ik dit wel, misschien is dit toch niet voor mij weggelegd en wanneer ga ik überhaupt studeren!? Maar oprecht, dit is voor iedereen (oke, boven de 18 jaar) weggelegd. De informatie is heel interessant en niet langdradig, je kan het daarbij ook gewoon lekker op je eigen tempo doen en soms eens een lekker biertje erbij. Prima combi! Wanneer je bij het examen 45 van de 60 vragen goed hebt, krijg je jouw diploma en ben je dus geslaagd.

De opleiding kost 125 euro en is bijvoorbeeld ook enorm leuk om cadeau te geven! Zeker een aanrader.

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen, heb je hier vragen over? Lees dan mijn disclaimer.

Leave a Reply