Lifestyle

Work Hard, Play Hard recensie

februari 2, 2019

Ik vind het altijd leuk om over ervaringen en levens van anderen te lezen. Hier kan je vaak een wijze les uit halen en dus soms veel van leren. Het kan je helpen een weg in te slaan, of juist eentje over te slaan.

Ik was dan ook erg benieuwd naar het boek Work Hard, Play Hard van Danique Bossers, een echte boss in de fashionwereld. Om op dit punt van haar leven te komen heeft ze mega veel en hard moeten werken. Die ervaringen lees je in dit boek.

Ze vertelt vanaf waar ze begonnen is en wat ze ervoor heeft moeten doen. Een heel persoonlijk verhaal met ups en downs, ze heeft het tenslotte voor elkaar weten te boksen om binnen een jaar tijd haar bedrijf mega succesvol te laten zijn. Knap!

Het boek begint met een terugblik naar ‘vroeger’, naar hoe ze was toen ze jonger was en hoe hard te toen al werkte. Het gaf haar een kick om geld te verdienen en daar deed ze haar best voor. Ook toen al ups en downs, want bij een baantje was ze al in een week ontslagen. Oeps! Hierna vertelt ze over haar school- en studiekeuze, een tussenjaar die ze nam om zichzelf te vinden en de baan die ze daarna kreeg. De baan waar ze ook haar vriend leerde kennen, zo leuk! Je komt te weten dat het kiezen van een studie niet zo makkelijk ging en ze soms moest opgeven. Tot de ideeën begonnen te borrelen en de eerste stappen gezet werden… de stappen naar Most Wanted NL. Vanaf hier gaat het over hoe haar bedrijf groeide en hoe het leven er als girlboss uitziet. Veel ervaringen, persoonlijke verhalen en vrienden die vertellen over Danique. Gecombineerd met mooie foto’s.

Tijdens het lezen van dit boek had ik meerdere malen een beetje het gevoel van jaloezie, best oké toch? 😉 Hij las ook lekker weg, maar ik miste ergens ook een beetje de tips en handvaten. Ik hoopte dat die meer in het boek zouden zitten, maar dit is toch meer een persoonlijk verhaal. Je kan er kracht uit halen, dat zeker! Maar ik miste net dat beetje extra.

Desalniettemin, een heerlijk boek om gewoon lekker te lezen op de bank met een kopje thee! Wil je hem ook lezen, koop hem hier.

Liefs,
Erin

 • Reply
  An
  februari 14, 2019 at 3:00 pm

  Hi, ik heb het boek ook gelezen en mistte ook dat beetje extra. Het las makkelijk weg dat wel. Maar het was echt meer een persoonlijk relaas over hoe haat webshop begonnen was. Zonder echt tips en handvaten. Ik weet niet of ik dit “boekwaardig” vond. Dan vond ik het boek van olclay toch beter en er staat eerlijk bij dag ze t niet zelf heeft geschreven in tegenstelling tot danique. Kortom megaknap wat ze bereikt heeft maar het boek heeft net een voldoende.

  • Reply
   miniliefde
   februari 14, 2019 at 7:51 pm

   Ah dat herken ik inderdaad wel! Vond ik heel jammer ook!

Leave a Reply