Gastblog

Gastblog Annemieke: “In 5 stappen jouw eigen boek schrijven”

december 24, 2019

Ik ben Annemieke en deel op Instagram mijn proces over het schrijven van mijn boek onder Het Boek Project. Die van mij is inmiddels af, maar ik weet toevallig dat Erin ook droomt van een eigen boek! Daarom leek het me leuk en toepasselijk om hier een blog over te schrijven. Dus, voor alle dromers van een eigen boek: ik heb een lijstje met tips voor je gemaakt, want dat boek gaat er komen!

  • Wees creatief met tijd

Deze stap is misschien nog wel het lastigst. Helemaal als je een druk gezinsleven hebt, heb je het idee dat je al geen minuut voor jezelf hebt, laat staan tijd voor het schrijven van een boek! Gelukkig hoef je niet groots te denken. Leg bijvoorbeeld een schrijfblokje naast je bed of zorg dat je op je telefoon kunt schrijven terwijl je op de wc zit. Jij gaat namelijk eerst inspiratie verzamelen en dat hoeft gelukkig niet veel tijd te kosten!

  • Inspiratie verzamelen

Zoals gezegd gaan we inspiratie verzamelen. Misschien heb je al wel een idee voor een boek, maar misschien ook nog helemaal niet. Tijd om in elk geval een globale richting te kiezen voor jouw verhaal. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen en wat wil jij de wereld in sturen? Het kan een verhaal over jezelf zijn, iets dat je geleerd hebt of misschien heb je wel een geweldige fantasie! Bedenk er op los wanneer je in bed ligt of op de wc zit of op een andere manier tijd voor jezelf hebt gecreëerd.

  • Voor wie en waarom?

Een idee voor je boek bedenken is één, maar je wilt ongetwijfeld ook dat het verkocht gaat worden! In elk geval wil je er bepaalde mensen mee bereiken. Voor wie wordt jouw boek en waarom? Wat kan jouw boek betekenen voor het leven van die mensen? Denk hier eens goed over na en schrijf het op. Geloof me, je hebt het nodig! Er zullen momenten komen dat je er echt geen zin meer hebt, maar door dan te bedenken waarvoor je het allemaal doet krijg je weer de motivatie om door te gaan!

  • Brainstorm

Nu is het tijd om ondanks alle drukte toch even een momentje voor jezelf te plannen. Verzamel alle inspiratie en motivatie en maak er een praktisch plan van. Wat ga je vertellen en hoe ga je dat in grote lijnen opbouwen? Schrijf en delete (of streep) net zolang tot je tevreden bent. Nu staat je idee en de basis van je verhaal in elk geval!

  • Schrijven

En dan is het toch echt tijd om te schrijven. Het gaat je tijd kosten, maar waar een wil is, is een weg! Denk goed na over je week. Is er ergens een momentje dat je zou kunnen prikken om te schrijven? Misschien maak je normaal schoon als je kleintje op bed ligt, wat nou als je nu schrijft op dat moment en schoonmaakt terwijl je kleintje rondwandelt? Misschien vindt hij/zij het wel fantastisch om je te helpen met poetsen. Wees creatief, er moet ergens tijd te winnen zijn.

Dan nog een laatste tip: hang al je inspiratie en motivatie ergens op. Het liefst ergens waar je lekker vaak komt, zo word je er vaak aan herinnerd dat je die droom aan het waarmaken bent, want hoe vet is dat: je bent een eigen boek aan het schrijven!

Droom jij inderdaad ook van je eigen boek en kun je nog wel meer tips gebruiken? Mijn bedrijf is nog in de opstartende fase, maar mijn website Het Boek Project is al te bezoeken en er komen ontzettend veel leuke dingen aan. Ben je actief op Instagram? Dan zou ik het ook super leuk vinden om je daar te leren kennen!

Liefs,
Annemieke

https://www.instagram.com/p/B6Q_gQLlZy7/?utm_source=ig_web_copy_link


    Leave a Reply