Uncategorized

De Alpe d’HuZes

januari 27, 2019

Met elke stap
een stukje dichterbij
Een kilometer hoger
elk deeltje van mij
De strijd die ik aan kan gaan
voor een ziekte die anderen verliezen
Stomme kanker
waarom moest je deze wereld kiezen?
Erin.

Hoogstwaarschijnlijk heb je vast wel eens gehoord van de Alpe d’HuZes, een evenement waarbij er geld wordt ingezameld voor het KWF. Met het ingezamelde geld kan er nog meer onderzoek gedaan worden naar kanker en hopelijk kan ooit HET medicijn gevonden worden om kanker uit te roeien.

Ik denk ook wel dat iedereen iemand, dichtbij of ver weg, kent die moet dealen met deze stomme, allesverwoestende ziekte. Een ziekte waar nog geen grip op te krijgen is en die je zomaar kan overkomen. Iedereen. Iedereen kan het krijgen. Stomme kanker!

Dit maakt mij ook bang. Ik heb van dichtbij gezien wat kanker met je doet, hoe zo een sterke vrouw, ineens afhankelijk werd. Elke dag een beetje van haar leven moest inleveren, tot ze niet meer kon, en haar leven compleet in moest leveren. De strijd verloren, hoewel opgeven nooit een optie was.

En dat is het, opgeven is geen optie! Voor mij niet, voor jullie niet en voor het onderzoek naar kanker niet. We mogen niet opgeven en niet stoppen met vechten tegen deze ziekte. Ik weet zeker, 100% zeker, dat er een dag komt dat het medicijn gevonden is. Tot die tijd? We vechten.

Dit jaar zijn wij aanwezig bij de Alpe d’HuZes, om mijn ouders en zus aan te moedigen in hun beklimming naar de top van de Alpe d’Huez. Een stukje dichterbij de hemel, een stukje dichter bij de harde vechters die moesten opgeven. Oma, de vader van een vriend van mij, kennissen en vrienden… Het is oneerlijk, oneerlijk dat zij moesten gaan.

Ook Peter en ik hebben de beklimming naar de top gedaan, met Senn nog in mijn buik, gingen we al wandelend de 21 bochten van deze berg te lijf. Met stijgingspercentages tot de 10% ben je continu aan het klimmen. Kneiterzwaar en mega emotioneel, een beleving die je meegemaakt moet hebben. Het sloopt je, maar de trots is groter: jij kan dit doen en opgeven? Noway. Dit jaar lopen we niet mee, niet praktisch met Senn. Dat neemt niet weg dat we niet meedoen. We doen en sponsoren gewoon mee!

Laten we met ze alle strijden tegen deze ziekte! Wil je nou ook doneren? Mega lief, dat mag hier: Team Ameling.

Liefs,
Erin

    Leave a Reply