verzorging

Zelfbruiner van Captain Tan

augustus 21, 2018

Ik hou van een bruin kleurtje, ik vind het bij mijzelf gewoon wat gezonder en zomers staan. Kleding staat leuker en ikzelf krijg er een instant zomergevoel van. Dat is ook de reden dat ik altijd even wat zonnestraaltjes meepik, op een veilige manier natuurlijk 😉

Toch ben je hier in Nederland nooit echt zeker van een goede zomer met veel zonnestralen, of misschien kan of mag je niet eens in het zonnetje liggen! Dan is een zelfbruiner de perfecte oplossing. Vroeger had ik altijd een beetje angst voor zelfbruiners, ik zat niet echt te wachten op het worteleffect en té bruin is ook niet mooi. Ik heb deze producten dus heel lang links laten liggen.

Tot ik deze zomer de producten van Captain Tan tegenkwam via hun Instagrampagina. Captain Tan is een Nederlands merk welke in 2013 op de markt is gebracht door Kirsten en haar vriend. Op de website kan je heel veel verschillende soorten zelfbruiners kopen, van een fast tan tot een gradual tan. De watte!? Haha ja, mijn mond viel ook een beetje open toen ik alle verschillende soorten zelfbruiners zag, zoveel! In mijn hoofd was een zelfbruiner gewoon een zelfbruiner en niet meer dan dat.

Gelukkig bieden ze op de website een hele handige keuzehulp aan, hierbij kan je invullen wat voor zelfbruiner je zoekt; bijvoorbeeld eentje die je er direct weer af kunt wassen of een zelfbruiner die langer blijft zitten. Door deze keuzehulp wordt de keuze gelukkig beperkt tot een klein scala aan producten die je dan op je gemak even kunt bekijken. Ik zal ook nog even de verschillende producten uitleggen.

Een instant tan is een zelfbruiner die direct zijn werk doet, je wordt dus gelijk bruin. Dit bruine kleurtje blijft zo’n 3 tot 7 dagen zitten. Een gradual tan is een zelfbruiner met een inwerktijd, bij deze zelfbruiners wordt jouw kleur geleidelijk opgebouwd. Soms in een paar dagen, soms in een paar uur. Dat ligt een beetje aan het product dat je gebruikt. Een wash off tan zegt het eigenlijk al, dit is een bruin kleurtje die je er aan het einde van de dag zo weer vanaf kunt wassen met een douchegel.

Zo! Even een beknopt lesje zelfbruiners, nu kan ik verder met de producten die ik getest heb. Deze komen uit de Skinny Tan lijn.

Skinny Tan Mousse – Dark

Dit is een gradual tan, een zelfbruiner die dus na een kleine week vervaagd. De zelfbruiner is een mousse die je het beste aan kunt brengen met een speciaal soort washandje, hiermee kan je de mousse goed inmasseren en weet je zeker dat je geen enkel plekje vergeet in te smeren. Na het insmeren is het verstandig om het ongeveer 8 uurtjes te laten inwerken. Ik dacht in het begin dat dit super onhandig zou zijn, maar eigenlijk valt dat best mee. Je smeert je in, laat het drogen en daarna kan je dus gewoon je kleding aandoen (of lekker gaan slapen!). De mousse geeft niet af, dus het is veilig voor je bed en je kleding 😉 Na de inwerktijd kan je lekker gaan douchen en daarna zie je de kleur die achterblijft. Ik was na 1x nog niet helemaal tevreden, dus ik heb hetzelfde ritueeltje nog een keer herhaalt.

De mousse ruikt echt heel erg lekker: zomers met een vleugje kokos. Ik werd er echt heel blij van! En zie hieronder het resultaat! Ik was al een beetje bruin door de zon, maar nu is mijn kleurtje nog mooier.

Skinny Tan Gradual Mousse

Met deze mousse kan ik mijn kleurtje bijhouden en weer iets oppeppen. Niet direct diezelfde dag nog beginnen, maar wacht liever tot dag 2. Dus dat deed ik! De mousse zorgt voor een wat diepere kleur en echt een oppepper & ook deze ruikt weer zo lekker zomers. Serieus, alleen daarvoor zou ik het al gebruiken 😉

Tanning mitt

Met een tanning mitt (dat soort washandje die ik hiervoor noemde) kan je de kleur gemakkelijk aanbrengen. Het is van een superzachte stof gemaakt, dus het aanbrengen gaat zacht en gemakkelijk. Ik zou ze zeker aanraden!

Trouwens, ze zijn ook super makkelijk te wassen. Dus je kan er eindeloos mee doen 🙂

Het resultaat!

Dus! Mijn ervaring met een zelfbruiner en ik heb gewoon niet het worteleffect gekregen! Maakt mij erg gelukkig, zoals je wel kunt begrijpen. Zonder grapjes, ik vind het echt heerlijke producten en kwalitatief erg goed. De kleur blijft lang, is natuurlijk en de website is erg gebruiksvriendelijk. Hier is echt voor ieder wat wils!

Wat is jouw ervaring met zelfbruiners? Laat het mij weten!

Liefs,
Erin

    Leave a Reply