Baby

Wasbare billendoekjes

oktober 17, 2020

Bij Senn zijn wij pas later begonnen met wasbare luiers en toen waren de wasbare billendoekjes nog een ver van mijn bedshow. Eerst die luiers maar eens overleven haha 😉 Die bevielen dus enorm goed! En om die reden beginnen we nu bij baby Annie direct met wasbare luiers. Om de trend voort te zetten gaan wij ook wasbare billendoekjes gebruiken, ik vond het een logische stap.

Wasbare billendoekjes zijn eigenlijk precies wat je ervan verwacht: billendoekjes die je niet weg hoeft te gooien, maar gewoon kunt gaan wassen en daarna weer gebruiken. Hoppa! Dat scheelt eens een partij centjes (en doekjes, en gedoe). Ook dus lekker milieuvriendelijk, ja ondanks het wassen evengoed nog milieuvriendelijker en ze zien er gezellig uit. Daarbij zijn ze zachter voor de gevoelige babybillen en heb je ze in verschillende materialen en formaten.

Net als bij wasbare luiers heb je ook bij de wasbare billendoekjes verschillende manier die je kunt gebruiken. Zo kan je de doekjes nat gebruiken (je bewaart ze dan in een laagje water met eventueel wat etherische olie) of je gebruikt een speciale spray op de doekjes, je kunt de doekjes dan direct na het sprayen gebruiken.

Ik heb ervoor gekozen om de doekjes in combinatie met een spray te gebruiken, zo hoef ik geen doekjes meer uit te wringen voor gebruik haha. Wellicht blijkt dat ik toch nattere doekjes fijn vind, maar dat moet ik even ervaren. Voor nu is dit prima! Ik heb een Billiesbox ontvangen (hierin zitten direct doekjes en een spray, ik heb een spray met kamillegeur) en een aantal losse gezellige doekjes van Anavy.

Ik heb deze billendoekjes van Nappy’s, een onwijs fijne en duidelijke site voor alles wat wasbaar is. Hierop kan je veel informatie vinden, maar ook bijvoorbeeld een wasbaar consult boeken zodat je net even wat meer kennis kan opdoen (en alles even kunt zien en voelen). Ik heb toentertijd ook een wasbaar luierconsult gedaan en dat was zo fijn! Je kunt Nappy’s ook volgen op Instagram, ook hier zijn ze zeer toegankelijk 🙂

Ben jij al om?

Liefs,
Erin

    Leave a Reply