Baby

Wasbare luiers voor de nacht

september 9, 2019

Laatst kon je op mijn Instagram al zien dat ik een wasbare luier consult had gedaan en vanuit daar een fijne bestelling voor wasbare luiers kon doen. Ik wist daardoor precies welke ik fijn vond! Ik koos eerst voor wasbare luiers voor de nacht.

Ik heb ook vaker overdag wasbare luiers gehad voor Senn, maar omdat ik nooit echt een goeie voorlichting had gehad, bleef ik een beetje aanmedderen en daardoor weet je eigenlijk niet zo goed wat je moet vinden van wasbare luiers. Toen ik via Nappy’s een consult kon doen was ik heel blij. Wat een verademing om een duidelijke uitleg te hebben bij elke soort! Onwijs fijn. We konden ook direct de verschillende systemen proberen en zo kwamen wij bij de keuze voor Petit Lulu voor de nacht, dit systeem is tweedelig en je hebt de keuze uit klittenband en drukknoopjes. Voor Senn hebben we de drukknoopjes omdat hij klittenband zelf uittrekt haha 🙂 Ook zijn de randjes van fleece, lekker zacht dus! En och, de printjes zijn zoooooo leuk!

Ik heb drie overbroekjes, het dubbele aan binnenbroekjes en nog een aantal losse inleggers van bamboe katoen. Hiermee kan ik de week door wanneer ik elke 3e dag was, wat ik normaliter wel doe 🙂

Het was in het begin echt even zoeken hoe ik dat nou moest doen met wassen. Waar laat je de vieze luiers? Met wat moet ik ze samen wassen? Hoe moet ik ze überhaupt wassen? Maar geloof me, oefening baart kunst! Ik bewaar de vieze luiers in een open luier emmer, wanneer ik een dichte heb stinkt dit na een paar dagen wel. Ook haal ik de luiers al helemaal uit elkaar, zodat het geen propjes worden en het niet kan gaan stinken. Wanneer je ze namelijk te bedompt laat liggen en afsluit, dan gaat het stinken! Daarbij is een goede wasroutine ook mega belangrijk. Begin met een voorwasje en wees niet te zuinig met wasmiddel, lees vooral het etiket even van je wasmiddel. Deed ik dus nooit en gebruikte dus altijd al te weinig wasmiddel :’). Zo leer je nog eens wat.

Laat de luiers lekker aan de lucht drogen, zo blijven ze het mooiste. En heb je vlekken? Hang ze dan even in de zon! Zo bleken de vlekken eruit 🙂

Wasbare luiers voor de nacht
Hoe de luier in elkaar zit, op foto vier zit er nog een booster los op 🙂 Hieroverheen komt nog een los velletje voor de ontlastig.

Al met al, mega fijn en het gaat super goed! We hebben nooit meer een doorgelekte peuter en Senn kiest zelf het printje uit die hij die nacht aan wilt. Hij vind het heel fijn zitten ook. We hebben nu dus alleen nog wasbare luiers voor de nacht, maar voor overdag sluipen ze er steeds meer in ook 😉

Wil je ook aan de wasbare luiers? Boek dan zeker even een consult!

Liefs,
Erin

Ps. deze blog bevat producten die ik heb gekregen. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply