verzorging

Je haar wassen met een shampoobar

november 24, 2020

Nog niet zo lang geleden maakte ik kennis met shampoo bars. Dit zijn shampoos in vaste vorm. Ik zag ze wel eens vaker voorbijkomen, maar op een één of andere manier leek het mij mega onhandig en niet zo fijn. Tot ik er eentje ging proberen en ik tot de conclusie kwam dat het juist heel handig is en fijn voor je haar!  

Onlangs kreeg ik een shampoobar van Shampoobars.nl thuisgestuurd. Shampoobars.nl is een website die speciaal gericht is op deze vaste shampoos.  Deze website is opgericht door een groep mensen die de wereld ook een stukje beter willen maken, want met ze alle jagen wij er een heleboel plastic doorheen. Kun je je voorstellen dat wij per jaar per persoon zon 165 kilo aan plastic gebruiken!?  Dat is echt heel erg veel. En niet al dit plastic kan gereycled worden.. Zonde! Wanneer je een shampoobar gebruikt dan bespaar je drie plastic flessen, dat is nogal wat. Je kan met één shampoobar ongeveer 80 wasbeurten doen, natuurlijk wel een klein beetje afhankelijk van de lengte en dikte van je haar, toch ga je dit bij lange na niet redden met 1 shampoofles haha. Dus ook nog eens heel erg fijn voor de portemonnee.  

Shampoobar
Shampoobar

In de webshop heb je keuze uit verschillende soorten bars, ik heb zelf voor de jasmijn gekozen. Deze is voor normaal tot droog haar, werkt voedend en hydraterend en de jasmijn werkt kalmerend voor de hoofdhuid. Eigenlijk is er voor ieder haartype en haarwens wel een bar in de shop, van kokos tot citroen en van lavendel (zilvershampoo) tot vanille en anti roos shampoo.  

Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een conditioner in bar-vorm of voor een bodybar. Ook hier heb je weer verschillende keuzes voor.  

Om je shampoobar zo goed mogelijk te bewaren is het wel aan te raden om er een zakje bij te kopen, hierin kan je de shampoobar doen wanneer je hem gebruikt heb. Dit houdt hem netjes en zo gaat er niets verloren. Ik hang het zakje na gebruik aan een haakje, dan kan de boel ook goed drogen en ik vind dit wel net zo fris dan wanneer hij blijft liggen in de douche.  

Wat trouwens ook zeker nog het benoemen waard is: op de site staat ook een kopje met verspilmenietjes. Hier kan je bars shoppen die net niet meer zo mooi zijn, deze zijn bijvoorbeeld gesneuveld tijdens het maakproces, maar werken uiteraard nog prima. Ook zo gaan we verspilling tegen!  

Heb jij al eens een shampoobar gebruikt?  

Liefs,  
Erin 

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen, wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply