Persoonlijk

Onze vakantie op vakantiepark Leukermeer

september 8, 2018

Op vakantie gaan met een kleintje vond ik best wel een ding. Want waar ga je heen? Wat voor slaapplek kies je en hoe ver wil je rijden?

Stiekem ben ik echt gek op Frankrijk en dan helemaal op kamperen. Lekker met de tent en slapen op een luchtbedje, dat is echt mijn ding. Helaas wordt dat hem niet met een kleintje, althans, niet met ons kleintje haha. Senn is daarvoor gewoon nog veel te onrustig en veel te doenig, dan wordt de tent echt afgebroken en zijn na 2 dagen de luchtbedden al lek 😉

Dus voor de zomervakantie van dit jaar zaten wij echt in dubio, wat o wat gaan we doen!? Normaal gesproken ben ik zo’n persoon die rond kerstmis al een vakantie boekt, gewoon om iets te hebben waar je naar uit kan kijken en om van de vroegboek korting te profiteren. Dit jaar boekten wij niet rond kerstmis, nope. Wij boekten welgeteld 2 weken voordat wij op vakantie gingen. Je snapt het al, ik zat al lang en breed in de stress.

Waarom zo laat geboekt? We wisten gewoon echt niet waar we naar toe moesten gaan met Senn. We wilden niet te ver rijden, wel lekker weer en een fijn huisje op een leuk park. Dus wij besloten maar gewoon naar het weer te kijken en dan te gaan boeken, daar waar het een beetje lekker weer zou worden. We waren de grootste mazzelpikkies van het jaar denk ik, want tijdens de eerste mooie zomerweek van Nederland, gingen wij weg. We hoefden dus niet ver weg!

Zo zijn wij in Limburg beland, ongeveer 3 uur rijden en op een vakantiepark waar ik al eens geweest was: Vakantiepark Leukermeer. Een superleuk familiepark met fijne chalets, een meer met strand aan de camping en genoeg faciliteiten waarmee je een fijne vakantie kunt vieren. In eerste instantie zouden wij maar 1 weekje gaan, maar we zaten daar zo lekker, dat wij besloten om er nog een week aan vast te plakken. Gelukkig kon dat ook nog! En in hetzelfde huisje, wij blij 🙂

Vakantiepark Leukermeer ligt in Well, hier is niet zo heel veel te doen, maar het is wel echt een mooie omgeving. Verder zit je dichtbij de grens van Duitsland, dus wij zijn verschillende keren boodschappen wezen doen in Kevelaer. Scheelt zoveel geld! Verder zijn er in de omgeving van de camping echt nog leuke uitjes. Zo zijn wij naar Zooparc Overloon geweest, echt een aanrader! En naar Burgers Zoo (is wel iets verder weg).

Op de camping was er ook genoeg te doen. Zo zit er bij het park een Beachclub waar je lekker kunt eten en drinken, een (overdekt)zwembad en een fijn strandje aan een meer. Op het strandje was het overdag trouwens negen van de tien keer wel echt afgeladen vol. Dit omdat gasten van buitenaf ook welkom waren, niet erg, maar hierdoor was er weinig ruimte over voor de campinggasten. Hierdoor zijn wij alleen een aantal keer in de avond wezen zwemmen met Senn, dan was het heerlijk rustig op het strandje! Ook is er een klein supermarktje waar je alles kunt kopen wat je mist, ideaal! En niet eens zo duur 🙂

Wij hadden een chalet gehuurd voor zes personen, zo hadden we fijn de ruimte. Was ook echt heerlijk! Het huisje zag er nog super nieuw uit, was heel schoon en alles wat je nodig hebt was aanwezig. Ook was er een grote veranda waar je lekker kon zitten & waar Senn fijn kon spelen. Enige minpunt? De bedden waren echt mini! Mijn voeten lagen continu buitenboord haha. Ook kostte het een kleine verbouwing om het bedje van Senn kwijt te kunnen, deze hadden we gereserveerd bij de camping, maar eigenlijk was er geen ruimte voor in de slaapkamers. Oh! En het werd echt mega heet in het huisje. Maar dat neem ik ze niet kwalijk, wie verwacht er nou temperaturen boven de 30 graden in Nederland? 😉

Wel was er wat overlast op de camping vanwege wat grote groepen jongeren. Een beetje twijfelachtig voor een familiecamping.. Hierover heb ik, Hollander dat ik ben, wel geklaagd bij de receptie. We hadden gewoon echt last van ze en ze maakten een puinhoop van de camping, zo zonde en zo niet nodig! Ze vertelden mij toen dat het jongeren uit de buurt waren en deze bij hoge uitzondering mochten verblijven op de camping. Ik snap de keuze, maar toch was het zo nu en dan vervelend.

Of we nog eens naar deze camping zouden gaan? Zeker! Ik ben fan 🙂 Ik zou er wel weer voor kiezen om buiten het hoogseizoen om te gaan. Scheelt een boel centjes en het is wat rustiger. Benieuwd naar Vakantiepark Leukermeer, check dan even hun website.

Liefs,
Erin

  • Reply
    Rosalie
    april 15, 2019 at 7:59 pm

    Wij zijn daar ook in 2018 geweest. En ik moet zeggen het is best een fijne camping.

Leave a Reply