Boeken

Langs de Lange Lindelaan – recensie

november 4, 2019

Ik ben gek op lezen en ik hoop dit ook door te kunnen geven aan mijn lieve kleine peuter. Voorheen moest hij er nog niet zoveel van hebben, hij had gewoon te weinig rust in zich om lekker bij mij te komen zitten, maar de laatste tijd kruipt hij toch vaker op schoot met een boek. Leuk! En heel gezellig.

Een poosje geleden kreeg ik een onwijs leuk boek thuisgestuurd door Uitgeverij Prometheus: Langs de Lange Lindelaan van Arie en Romy Boomsma. Dit is een boek vol met gedichtjes en versjes, speciaal voor kinderen. De verhaaltjes zijn niet lang, maar wel te begrijpen en pakkend. Soms zelfs ontroerend of grappig, het leest enorm fijn. Ook zitten er mooie illustraties in het boek, een stijl die doorgetrokken wordt in het hele boek en dit maakt het herkenbaar voor kindjes. Daarbij geeft het ook ruimte voor verbeelding en zorgt het voor gesprekken: “Wat is dit mama?” “Kan die vliegen? Dat is gek!”

Als je het boek in je handen hebt, dan heeft het al wat betoverends vind ik. Komt door het kleurgebruik en de manier van tekenen. Ik heb hem al onwijs vaak voorgelezen met Senn, maar er komen nog vele momenten aan gok ik 😉 Ook leuk om te geven als kraamkado of strakjes voor de decembermaand!

Je kan het boek Langs de Lange Lindelaan hier shoppen.

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen, wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply