Baby

Een natuurlijk kraampakket

september 27, 2020

Een poosje geleden schreef ik al over een natuurlijk zwangerschapspakket van Dalalounatuurlijk, deze keer de aandacht aan het kraampakket van Dalalounatuurlijk. Een onwijs fijne, natuurlijke vervanger van het “gewone” kraampakket die je aan moet schaffen. Dit kraampakket bevat alles wat nodig is, alleen dan een natuurlijke variant ervan.

Grappig wel, want toen ik bij Senn het kraampakket binnen kreeg vond ik alles veel minder charmant worden, zo medisch! Maar toen dit pakket binnen kwam was ik juist intens gelukkig hihi. Alles ziet er al zoveel vriendelijker uit, zo fijn. Maar waarom zou je nou eigenlijk kiezen voor een natuurlijk kraampakket? Tja, dat is vooral een keuze die je maakt. Ikzelf vind het fijner om nu bewustere keuzes te maken daar waar het kan, om natuurlijker te leven en om dit ook nu al mee te geven binnen het gezin. Meer richten op mijzelf en bewust stilstaan bij de zwangerschap. Daarbij doet dit pakket gewoon echt vriendelijker aan en daarmee vervaagt het hele medische gevoel van het gewone pakket die je anders moet bestellen.

Wat zit er allemaal in dit pakket?

Kraamverband, tja je kan echt niet zonder haha. Toen ik kraamverband voor het eerst zag dacht ik echt “NOWAAAY!!”, nou ik heb ze niet veel later omarmd hihi. Het kraamverband in dit pakket is van Natracare en is biologisch en chloorvrij.

Kraamverband

Wattenschijfjes, deze zijn biologisch en multi-purpose eigenlijk haha.

Onderleggers, dit zijn kraammatrassen en die gebruik je over je matrasbeschermer (deze zit ook in het pakket) heen. Deze matten zijn absorberend en vangen bijvoorbeeld vruchtwater op. De matten hebben een ecologische vulling.

Biologische alcohol, onmisbaar! Deze alcohol is duurzaam en zuiver. Alcohol werkt natuurlijk ontsmettend en kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de thermometer te desinfecteren.

Cordnavelring, dit is een alternatief voor de plastic navelklem die iedereen wel kent. Na de geboorte wordt deze op de navelstreng gezet. De cordring is zachter en kleiner, waardoor het veel fijner is voor de kleine.

Vloeibare handzeep, deze zeep is van Petit & Jolie. Een natuurlijke handzeep die reinigt en beschermd. Fijn voor jezelf, de kraamzorg en het bezoek dat langskomt.

De cordring, de magnesiumvlokken, alcohol, wattenschijfjes
Kamille, proefpakketje luiers

Kamille olie en kamille kruiden, ook deze mogen niet ontbreken. De oplossing voor vele kwalen (zoals obstipatie, moeilijk slapen en naweeën) en ook fijn om te gebruiken voor kamille compressen. De losse kruiden kan je gebruiken als spoeling wanneer je naar de toilet gaat, of een lekker kopje thee van zetten.

Netbroekjes, hier ga je oprecht in wonen! Deze zitten zo lekker na de bevallen en het maakt je dan echt precies niets uit hoe je eruit ziet 😉 Ze zijn van Carriwel en je kunt ze tot 10x wassen ongeveer. Deze zijn vooral zo fijn omdat ze bijdragen aan een snel herstel.

Gaasjes, die moeten sowieso in elk kraampakket zitten. Deze worden voornamelijk bij een thuisbevalling gebruikt wanneer je bijvoorbeeld gehecht moet worden. Ze zijn 100% katoen en chloorvrij.

Kamille olie, handzeep en netbroekjes

Heilwol en wolvlies, dit zal je misschien iets minder zeggen, maar desalniettemin erg fijn! Heilwol wordt ook wel genezende wol genoemd en kan je inzetten voor zowel jezelf als je kleine. Het verzorgd de geïrriteerde of ontstoken huid doordat het lanoline afgeeft. Wolvlies kan je gebruiken in combinatie met kamille-olie, hiermee kan je een buikcompres maken.

Moederkruidenthee, dit is een biologische thee gemaakt van polderkol. Een goede thee voor rondom de geboorte! Deze bevorderd namelijk de borstvoeding en is zuiverend.

Strikmutsje, een zacht mutsje van wol. Door wol wordt de temperatuur op een natuurlijke manier gereguleerd. Is het warm buiten? Dan houdt het het koppie koel, is het koud buiten? Dan zorgt het voor warmte.

Zooooooveel fijne producten die je moet hebben en die helpen bij je herstel 🙂 Wil jij nou ook een natuurlijk kraampakket hebben? Ga dan even naar de website van Dalalounatuurlijk.

Liefs,
Erin

    Leave a Reply