Baby

Help! Reflux!

juli 26, 2018
Ik weet de eerste keer dat Senn spuugde nog erg goed, ergens was het nog een beetje hilarisch ook. Ik zie zo Peter zijn gezicht voor me: compleet in shock en onder de melk, welke overigens in een straal van een meter rondom Peter en Senn lag. Bizar wat een kracht er achter Senn zijn melkexplosie zat, een hummeltje van nog geen 2 weken. Later hoorden we dat dit projectielbraken was, niet erg, tot het te vaak voorkomt.

Ik was de keer daarop de sjaak en nog eventjes later mijn schoonbroer, wie wij stellig beloofd hadden dat Senn ab-so-luut niet op hem zou spugen. Mislukt. Ik denk dat Senn met die actie de leeftijdsgrens van mijn schoonbroer voor het krijgen van kindjes met 10 jaar verplaatst heeft haha. Met deze drie keer flink braken was de toon wel goed gezet, want eigenlijk hield het hierna niet meer op.

(deze slabbetjes zijn trouwens ook top bij reflux!)

Senn spuugde overmatig veel, wat voor ons totaal niet goed voelde. We kwamen erachter dat Senn reflux had, of eigenlijk nog heeft. Hierin heb je grofweg twee verschillende typen: verborgen reflux, dit is in principe het omhoog krijgen van de voeding en het direct weer wegslikken of zichtbare reflux, dit uit zich in spugen.

Sowieso was het na iedere voeding raak, maar ook rustig nog tijden na Senn zijn voeding. De hele dag door kwam zijn voeding terug naar buiten en hebben we werkelijk iedere tip geprobeerd. Rechterop voeden, een halfuur rechtop houden na het voeden, dragen, bedje iets schuiner zetten en zijn voeding verdikken met johannesbroodpitmeel. Allemaal tevergeefs. Reflux is, zoals vele zeggen, voornamelijk een probleem voor je wasmachine. Een dooddoener dus, want het neemt niet weg dat het knap vervelend en lastig is. Bij Senn was de reflux ook een oorzaak van zijn koemelkallergie, maar helaas was het met de koemelkvrije voeding nog niet over. Wel kregen wij een maagzuurremmer via de kinderarts, hierdoor werd zijn maagzuur iets minder zuur en zou het zijn slokdarm niet irriteren. Sommige zeggen dat medicatie voor reflux niet werkt, ik ben geen medisch specialist, dus ik ga hier ook geen uitspraken over doen haha. Maar hier gaf het wat rust, het enige dat telt toch?

Dus roken wij een jaar lang zuur, gingen er echt 12 hydrofieldoeken doorheen op een dag en konden we de deur niet uit zonder extra setjes kleding voor ons en voor Senn. We hebben in het begin behoorlijk gevochten tegen het spugen, maar uiteindelijk hebben we het maar ‘geaccepteerd’. Dat heeft denk ik nog wel voor de meeste rust gezorgd, je kan er tenslotte toch niets tegen doen. Alleen maar hopen dat het over gaat wanneer je kindje gaat zitten en dat was hier echt de oplossing! Toen Senn ging zitten is hij veel minder gaan spugen en toen hij begon te staan raakte het helemaal over. Oké, we waren 12 maanden verder, maar eindelijk konden we de deur uit zonder vlekken, zonder angst voor een melkfontein en zonder zuur te ruiken.

Weer een hindernis overwonnen!

Had jouw kindje ook reflux? Wat hebben jullie hiertegen gedaan? Laat het me weten!

Liefs,
Erin

 • Reply
  Ingrid
  juli 31, 2018 at 3:59 pm

  Ook ons zoontje had reflux, beide varianten. Door slechte groei daarvoor nog opgenomen geweest met vijf weekjes. Ook werkelijk alles geprobeerd, pas toen hij bijna een jaar was, werd het beter. Opeens hadden we een geheel ander kind, van onrustig en veel huilen, naar een vrolijk mannetje.

 • Reply
  Wat ik moeilijk vind.. - miniliefde
  augustus 14, 2019 at 5:49 pm

  […] hebben we niet echt een makkelijke tijd gehad met Senn (lees: huilbaby, koemelkallergie & reflux), maar dat ter zijde Er zijn evengoed best wat dingen die ik nog moeilijk vind aan het […]

Leave a Reply