Gastblog

Gastblog Melanie: “de weg naar ons wonder”

juli 12, 2019

Sommige koppels moeten maar naar elkaar kijken en zijn “in verwachting” Tot grote frustratie voor die koppels die er alles voor over hebben om mama en papa te worden, maar waar het gewoonweg niet zo gemakkelijk gaat. Zo’n koppel waren wij ook. Terwijl iedereen rondom ons zwanger werd, ging het bij ons iedere keer weer mis.

Sinds 2013 vormen mijn vriend, ondertussen verloofde, en ik een koppel. We besloten al snel om te gaan samenwonen, en na enkele jaren nam die kinderwens steeds meer toe. Dus besloten we om stilaan te werken aan ons gezin. We wisten dat er wat tijd over heen zou gaan, maar we hadden nooit kunnen voorspellen wat we zouden ervaren.

Een eerste zwangerschap kwam er vrij vlot, tot onze grote verbazing. We waren nog volop aan het verbouwen in ons pas gekocht huis. Maar natuurlijk pasten we onze plannen aan en was dat kleintje meer dan welkom! Jammer genoeg heeft het niet mogen zijn. Dat was nummer één van de drie miskramen die wij hebben ervaren.

De keer erna, kijk je naar die stick met een bang hartje. Positief, OK, laten we afwachten. Bloedtest ook goed, maar toch… nog maar even afwachten. Ja? Kunnen we blij zijn? Nee, het loopt weer mis.

Mijn laatste miskraam zal ik nooit vergeten. Ik was in de Dreamland en keek toch al stiekem naar de babykleertjes en spulletjes. Ik moest mezelf echt tegenhouden niets te kopen. Dus nam ik waarvoor ik kwam, wandelde naar de kassa en daar kreeg ik een enorme steek in mijn buik. Snel naar huis, naar wc en wat zag ik? Bloed, alleen maar bloed. Mijn vriend was onderweg naar huis. Dus belde ik hem om te laten weten wat er gebeurde. Hij bracht me direct naar het ziekenhuis. Daar konden ze alleen maar bevestigen wat ik dacht.

Na onderzoek bleek mijn baarmoeder te klein. Het tussenschot zorgde ervoor dat mijn baarmoeder een hartjesvorm had en dat stootte steeds het vruchtje af. In november 2016 werd ik geopereerd. Voordien hadden we geprobeerd om zwanger te geraken met inseminatie, acht pogingen! Op advies van onze fertiliteitsarts besloten we om de overstap naar IVF te maken. In april 2017 kregen we het verlossende nieuws dat we zwanger waren. Nieuws dat we al eerder kregen en waarna we steeds teleurgesteld werden. We waren voorzichtig blij. Bij elke echo bleek alles dik in orde te zijn en in juni konden we iedereen vertellen dat wij in December 2017 mama en papa zouden worden! Een kerstkindje!

Liefs,
Melanie (@bymelanii)

https://www.instagram.com/p/Bzql-CeIMLR/

Ps. Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan contact met mij op!

    Leave a Reply