verzorging

Skinacademy Ink’d Tattoo Care

juli 13, 2019

Gelukkig is tegenwoordig de kwaliteit van tatoeages veel beter, maar toch is het enorm belangrijk om je tatoeages goed te beschermen. Helemaal wanneer ze pas gezet zijn en je bijvoorbeeld de zon in gaat. Skinacademy heeft hier nu een nieuwe lijn voor: Ink’d Tattoo Care. Met stuk voor stuk producten die je tattoo beschermen en behouden.

Ooit, lang, lang geleden riep ik bij mijn eerste tattoo: “Neehoor! Hier blijft het bij!” Ha ha, beste grap ooit, want er zijn er nog meer bijgekomen 😉 Ik heb afgelopen winter mijn laatste tattoo gezet, deze is dus nog best nieuw en heeft nog geen zon gezien. Goed beschermen dus! Zo blijft de kleur het mooiste en het diepste.

Natuurlijk heeft niet alleen de zon invloed op de kleur van een tattoo, ook een simpele douche-beurt, een bad of gewoon cel-vernieuwing van je huid kan je tattoo wat vervagen.

De producten uit de Skinacademy Ink’d Tattoo care lijn bestaan uit een serum, body oil en een daily moisturizer. Die allemaal €9,99 kosten en te koop zijn bij de Etos.

Serum Skinacademy
Serum

Serum

Het serum gebruik je twee keer per dag en moet je blijven inmasseren tot het serum helemaal is opgenomen. Hij verzorgt en voedt de huid. Hij ruikt overigens ook erg lekker 😉

Body oil
Body oil

Body oil

Deze olie helpt bij de hydratatie en het voeden van de huid. Ook wordt het collageen versterkt, waardoor de huid zacht en jong blijft. Ook met deze olie is het het beste om deze tweemaal daags te smeren.

Ik vond beide 2x op een dag smeren een beetje te veel van het goede, dus keek ik vooral naar wat mijn huid nodig had. Heel droog? Dan de olie. Gewoon een normale dag? Dan het serum.

Moisturizer skinacademy
Moisturiser

Daily Moisturiser

Deze dagelijkse crème heeft een SPF van 15, dit is ook wel heel belangrijk voor het behouden van je tattoo. Je huid meer beschadigen met bijvoorbeeld verbranden is niet zo slim 😉 Overigens gebruik ik altijd wel een hogere SPF, maar daarentegen was deze crème wel fijner voor mijn tattoo dan een zonnecrème. Het is dus even afwegen hoeveel zon je krijgt en hoe snel je vatbaar bent voor verbranding.

Zeker dus aanraders voor de dames en heren met tattoo’s! De prijzen zijn niet mega hoog, dus zeker niet besparen op de naverzorging van je kunstwerk.

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen, mocht je hierover vragen hebben, kijk dan vooral even bij mijn disclaimer.

    Leave a Reply