verzorging

Eleven Australia review

januari 19, 2019

Ik ben ondertussen best wel thuis in alle verschillende haarverzorgingsmerken, heb er al veel geprobeerd! Toch ontdek ik zo nu en dan weer nieuwe producten en merken.

Zo ook Eleven Australia! Dit merk werd gebruikt bij de kapper waar ik heen ging, Zoess in Tuitjenhorn. Ik was nog niet bekend met het merk, maar de verpakkingen zagen er al leuk uit: hip en fris. Niet te veel poespas. Leuk!

Eleven Australia is nog een relatief jong merk: ontstaan in 2011. Het is opgericht door twee Australische mannen (één fotograaf en één kapper) die opzoek waren naar simpele producten die aan de verwachtingen van kappers moesten voldoen. Het is ooit begonnen met 1 producten (Miracle Hair Treatment) en is nu al uitgegroeid tot een merk met 29 producten. De naam van het product verteld precies wat het doet, makkelijk dus! Ingrediënten als arganolie, kokosolie, advocado-olie, soja eiwitten en noem maar op, maken de producten effectief. Daarnaast zijn de flessen recyclebaar! WOEEEEEI.

De producten die ik getest heb zijn de I Want Body Texture Spray, Keep My Colour Blond Shampoo en Keep My Colour Blonde Treatment. Dan kunnen jullie nu wel raden wat deze producten zouden moeten doen 😉 Maar doen ze dat ook echt?

I Want Body Texture Spray

Ik zweer bij deze spray! Je kan hem op nat en droog haar gebruiken en geeft je haar meer textuur en grip. Na het douchen spray ik deze spray in mijn haar en ik merk direct dat het dan wat stugger wordt, heel fijn. Na het drogen is het lekker handelbaar en als ik het nog stugger wil: sprayen maar! Het werkt zo goed dat laatst mijn haar gewoon rechtop bleef staan. Niet sexy, maar dan snap je nu de werking wel 😉

Overigens maakt het je haar niet vet! Groot pluspunt. En een leuk weetje over dit product: poeder en vloeistof worden gecombineerd. Je zit het dus ook als het ware op elkaar liggen in het flesjes. Door goed te schudden meng je het met elkaar en kan je de spray optimaal gebruiken.

Keep My Colour Blonde Shampoo

Een zilvershampoo! Voor de natuurlijke of geverfde blondines onder ons 😉 Ik heb mijn punten geblondeerd, maar er zat nog veel warmte in. Door een toner bij de kapper is de warmte eruit, maar dit moet je wel goed blijven verzorgen wil het “assig” blijven. Met een zilvershampoo dus!

Deze zilvershampoo heeft een dieppaarse kleur (blauw en violet worden gecombineerd, dit haalt de warmte uit je haar) en bevat soja- en tarwe-eiwitten. Hierdoor krijgt je haar ook weer volume.

Ik schrok me eerst even te pletter door de kleur. Die is wel echt heftig en als je niet uitkijkt heb je ook direct een paarse douche 😉 Gelukkig is het niet longlasting op je tegeltjes, dus geen zorgen. De geur is echt heerlijk, doet me een beetje denken aan watermeloen, fris en lichtzoet! Ik heb al eens een zilvershampoo gehad van een ander merk, die stonk enorm. Deze gelukkig niet.

Keep My Colour Blonde Treatment

De shampoo geeft het beste resultaat in combinatie met de treatment. Deze gebruik je dus na de shampoo en moet je 3 tot 5 minuutjes in laten werken, een beetje vergelijkbaar met een conditioner. Deze haalt tevens de gele ondertoon uit je haar.

De kleur is wat minder heftig dan de shampoo, lichtpaars. De geur doet me denken aan de kapper, fris en een beetje zoet. Gewoon erg lekker! Mijn haar voelt echt heel zacht aan na gebruik van deze combinatie.

Donkerpaars is de shampoo, lichtpaars de treatment.

En het resultaat? WAUW! Echt gewoon wauw. Ik had een poosje niet gewassen met zilvershampoo en daarna deze een aantal keer achtereen gebruikt. Geen woorden nodig, de foto’s zeggen genoeg 😉 (Links voor de zilver shampoo: niet zo goed bijgehouden na de toner, sorry. Rechts: na een aantal keer deze shampoo en treatment).

Ben je nou ook zo enthousiast? Kijk dan even op de website van Eleven Australia voor de verkooppunten. Hier kan je ook de andere producten vinden.

Liefs,
Erin


  • Reply
    byZilt
    januari 20, 2019 at 9:19 am

    Hi, ik gebruik nu 2 jaar die van Andrelon en Swarzkopf, prima! Probeerde nu de low budget eigen merk van Kruidvat, maar die doet niks! Ik ben wel benieuwd naar prijzen van die van jou

Leave a Reply