Huis

Een muurschildering voor Senn

januari 7, 2021

Toen we hier kwamen wonen kreeg Senn voor het eerst een eigen slaapkamer, voor die tijd sliep hij nog op onze kamer omdat we geen ruimte over hadden. We maakten er een fijne plek van voor hem, maar tijden veranderen en ook Senn werd groter. Toen hij een nieuw bed kreeg voor zijn 3e verjaardag, besloten we ook zijn kamertje meer aan te pakken.

Zo gingen de babymeubels eruit en kwam er een bureau met stoel bij. Ook maakten we er een junglethema bij, helemaal Senn zijn ding. Toch hadden we nog een muur over waarvan we niet helemaal wisten wat we ermee aan moesten. Er zaten nog muurstickers op, maar dit paste niet echt in zijn kamertje meer. Wat wel?

Precies op het juiste moment kwam Mirjam om de hoek, precies optijd! Ze vroeg of zij een mooie muurschildering in ons huis mocht maken. EUH JA! We spraken af dat ze even langs zou komen om naar de mogelijkheden te kijken, ze woont tenslotte in de buurt bij ons, ideaal 😉 Ondertussen gingen wij ook brainstormen met Senn, we besloten dat het zijn feestje werd, dus hij mocht kiezen wat hij wilde. Het kostte hem nog geen vijf minuten: een jeep met een giraffe. Duidelijk. Dit meldde hij trouwens ook direct bij Mirjam toen ze aanbelde. Ik bedoel, je kan het maar vast weten haha.

Mirjam maakte eerst een schets en die konden wij checken. Vinden we het leuk zo? Past dit bij het idee van Senn? Eigenlijk hoefde er bij de eerste schets al niets meer te veranderen, wat was hij leuk. Vervolgens maakten we een afspraak voor wanneer ze kwam schilderen. Uiteindelijk heeft ze er een kleine twee dagen over gedaan, vind ik nog retesnel! Het was ook helemaal niet vervelend om Mirjam in huis te hebben. Een lief mens die ook nog eens makkelijk praat, ik vond het juist heel gezellig!

Het eindresultaat was nog mooier dan we hadden durven dromen. Zoveel details en diepte! Senn was ook gelijk door het dolle heen. Precies wat hij wilde!

Wil jij nou ook zo’n mooie schildering van Mirjam? Check dan even haar website! En lees vooral nog het persoonlijke stukje van Mirjam:

Ik ben Mirjam Gallardo-Brakenhoff (32). Ik ben getrouwd met Hanoy. Hij is afkomstig uit Cuba, maar we hebben elkaar leren kennen in Alkmaar. Sinds maart 2020 is daar onze lieve dochter Coco bij gekomem. Van wie we ontzettend genieten. We wonen in een klein dorpje in Noord-Holland, vlakbij waar ik opgegroeid ben. Ik ben een persoon die altijd graag bezig is. Ik houd erg van creatieve activiteiten, wintersport en salsa dansen.
Ik ben drie dagen per week docent beeldende vorming op een middelbare school in West Friesland. Waar ik creatieve vakken geef aan leerlingen tussen elf en zestien jaar oud. Daarnaast ben ik mentor van een brugklas. Dit beroep is mij op het lijf geschreven, omdat ik het docentschap mooi en interessant vind. Ik heb gekozen voor docent beeldende vorming vanwege het creatieve vuurtje dat er in mij brand. 

Al langere tijd heb ik rondgelopen met het idee om iets te gaan doen naast mijn werk als docent. Tijdens het lesgeven ben ik voornamelijk ondersteuning aan het bieden aan de leerlingen. Waardoor er geen ruimte is voor mezelf om creatief bezig te kunnen zijn. Voor de geboorte van Coco heb ik In haar slaapkamer een muurschildering gemaakt. Het bracht me veel voldoening om weer eens bezig te zijn met verf. Ik heb van het eindresultaat een foto op Social media geplaatst, waar toen allerlei berichten op af kwamen. Mensen vroegen me of ik ook een muurschilderingen voor hen wilde maken. Hierdoor heb ik de moed gekregen om MuralMirjam op te zetten. Ik ben begonnen met het maken van muurschilderingen, maar ondertussen beschilder ik ook andere voorwerpen, zoals: schilderijen, gipsbuiken en katoenen tassen. 

Wat ik het allerleukst vind is de afwisseling. Mijn schilderingen zijn persoonlijk ontworpen voor de persoon die het besteld. In samenspraak bedenken we een ontwerp, die ik vervolgens schilder. Dus elke opdracht is een nieuwe uitdaging. 

Mijn favoriete muurschildering is stiekem nog steeds de schildering die ik gemaakt heb in Coco haar kamer. Dat komt door de emotionele lading die erachter zit. Een eerste kindje is een hele nieuwe ervaring in het leven. En door die muurschildering te maken heb ik me er langzaam maar zeker mentaal op kunnen voorbereiden. Ik raad het iedereen aan.

Ik zou het fantastisch vinden om MuralMirjam nog verder uit te laten breiden en het nog verder te laten groeien. In de toekomst zal ik me voornamelijk blijven richting op het maken van muurschilderingen en de katoenen tassen. Dat brengt me veel plezier. Momenteel ben ik me aan het verdiepen in het digitaliseren van mijn ontwerpen. Zodat ik multifunctioneler kan gaan werken. Want hoe gaaf zou het zijn als mijn ontwerpen ook zouden kunnen schitteren op kaartjes, stickers en telefoonhoesjes. En als ik dan hardop mag dromen, dan zou ik het te gek vinden als je mijn ontwerpen dan terug kan vinden in schattige kleine lokale winkeltjes. Ik ben gek op die authentieke boetiekjes.

Liefs,
Erin

    Leave a Reply