Baby

De Babybjorn Move

januari 3, 2021

Bij Senn kwam ik pas laat achter de wereld van draagzakken en draagdoeken. Ik had het wel al vroeg eens bij hem geprobeerd, maar hij was altijd aan het brullen, dus ook in de draagzak. Toen hij eenmaal rustiger was en de koemelkallergie onder controle was, konden wij fijn gaan dragen. Toen was hij wel al een jaar oud, dus een hele andere ervaring dan een newborn dragen.  

Gelukkig mogen we dat nu wel ervaren! Ik had sowieso vooraf al bedacht dat ik Keet wilde gaan dragen, heerlijk zo’n klein moppie tegen je aan. Genieten! Dus zo geschiedde het ook dat ik de BabyBjörn Move draagzak al snel in huis had: voorbereid op de kleine meid. Ik wilde vooraf eigenlijk nog een soort van eerste impressie maken, maar Keet besloot al geboren te worden.  

Dus pakte ik de draagzak uit in de kraamweek en hij zag er direct top uit! Anders dan ik gewend ben. Ik heb vooral Mai Tai’s gebruikt of een ringsling, dus dit is een geheel nieuwe ervaring. Wat ik ook vooral heel leuk vind om te zien is dat BabyBjörn enorm heeft geluisterd naar feedback en signalen van buitenaf, zo heeft deze draagzak bijvoorbeeld een zacht rugpand en zitten de beentjes van je kleine nog beter in een M-houding. Die houding is een enorme must als je veilig en verantwoord wilt dragen, want alleen zo is het ergonomisch en het meest geschikt voor de heupjes van je kleine. Ook een zacht rugpand is belangrijk, zo kan het ruggetje mooi bol zitten en niet hol. Is voor jezelf fijner en voor je kleine uk.  

De draagzak is van mesh gemaakt, een lichte en luchtige stof welke ook prima in de wasmachine kan. En! Wat je niet vaak ziet, deze draagzak is in twee delen gemaakt. Eerst doe je de schouderbanden om en daarna klik je het voorpand inclusief baby voor. Heel handig en dummieproof! Hoewel… Wel eerst even zonder baby oefenen, vind ik wel net zo veilig. Ook zit er een gebruiksaanwijzing bij en kan je een filmpje vinden over hoe je de BabyBjörn Move helemaal op de juiste maat voor jouw baby instelt. Als je helemaal voor het eerst draagt is het wellicht fijn om het even met iemand aan je zijde te proberen.  

Al met al vind ik het al een fijne draagzak. Ik heb er nu een keer of twee mee gedragen en beide keren viel Keet snel in slaap. We gaan hem de komende tijd vaker gebruiken en ik hou jullie op de hoogte van onze bevindingen. 😉

Liefs,  
Erin 

    Leave a Reply