Baby

Een lange autorit met je kindje

april 6, 2018

k vroeg een poosje geleden naar tips om je kindje te vermaken tijdens een lange autorit. Dit omdat we naar Frankrijk gaan en dat wordt toch een beste rit! De langste die Senn heeft gehad, alle tips waren dus welkom. Buiten dat ik er super blij mee ben, denk ik dat het voor andeten ook fijn is om te weten! Dus bij deze 😉

Ik denk niet dat Senn het enigste kindje is dat komende zomer voor het eerst een lange autorit gaat maken, dus de tips zullen vast ook voor andere kindjes fijn zijn. Hier komen ze!

  1. Geef kadootjes tijdens de autorit. Wat is er nou leuker dan kadootjes krijgen? Juist! Het uitpakken. Dus verzamel wat kleine kadootjes, pak ze in en geef ze tijdens de autorit aan je kindje. Pret gegarandeerd (en misschien ook een mega bende aan papier).
  2. Een magnetisch tekenbord. Deze kan natuurlijk gewoon lekker op schoot en kan je kindje de hele weg tekenen en het daarna weer zelf uitvegen. Daarbij hoef je als papa of mama zijnde je ook geen zorgen te maken over krijtjes en je autointerieur haha.
  3. Genoeg eten en drinken bij de hand. Senn lijkt sowieso op zijn ouders, dus die houdt van eten. Deze tip is dus uitermate geschikt voor hem! Een beetje afleiding door te eten of te drinken, ben je zo weer 5 minuten verder 😉
  4. Ga ook achterin zitten bij je kindje, kan je direct vermaken als je kindje het zat is. Tenzij je de bestuurder bent, dan natuurlijk niet. Anders wordt het wel een heel langdradige autorit.
  5. Last but not least, hou voldoende pauzes. Lekker even de auto uit, rennen, plassen, geinen. Dan kan je daarna weer fris door!

Wat ik stiekem ook nog wel een fijne tip vond, is om in de avond en nacht te gaan rijden. Zo kan je toch een beetje vasthouden aan het ritme van je kindje en hopelijk slaapt hij of zij dan een groot stuk van de rit.

Heb jij nog goeie tips? Laat het me weten!

Liefs,

Erin

    Leave a Reply