Lifestyle

Carpe Diem Polis: verzekerd bij Kanker

november 17, 2019

De ziekte kanker is voor mij altijd een beetje persoonlijk, niet omdat ik hier zelf mee te maken heb gehad, maar wel van dichtbij meerdere malen mee heb gemaakt wat voor vreselijke gevolgen deze ziekte heeft. Ik steun dan ook trouw het KWF en gaan wij dit jaar opnieuw de Alpe ‘d HuZes doen. Alles om deze vreselijke ziekte uit te bannen!

Niet zo lang geleden werd ik geattendeerd op Carpe Diem Polis, dit is een verzekering die gericht is op mensen of familieleden van die te maken hebben met kanker. Wanneer er kanker geconstateerd wordt bij jezelf of bij je kind, valt je wereld plots ineen. Je komt in een medische molen terecht en je moet je constant blijven aanpassen. Je kan je wel voorstellen dat wanneer er bijvoorbeeld kanker bij je kind vastgesteld word, je continu zorg moet leveren aan je kindje. Je bent veel in het ziekenhuis te vinden, misschien zijn er nog broertjes en zusjes die aandacht verdienen en ook verwacht je baas dat je aanwezig bent. De verzekering keert niet alles uit en het is dus ook een enorme financiële klap voor jezelf en je gezin. Wanneer jij jezelf bij Carpe Diem verzekerd, zijn je kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd en wordt er een X bedrag uitgekeerd wanneer je hierom vraagt in geval van kanker. Met dit bedrag kan jij je leven wat draaglijker maken en je aandacht beter verdelen.

Ontstaan uit eigen ervaring

Zo vertelt bijvoorbeeld Merel over haar ervaring met Kanker. Haar zoontje kreeg in 2002 kanker en overleed hieraan in 2007, jarenlang moesten zij op en neer naar het ziekenhuis voor behandelingen, controles en gesprekken met artsen. Haar werkgever was flexibel, maar het gebeurt onwijs vaak dat werkgevers dit niet zijn en ouders dus hun baan kwijtraken.. Dit moet niet kunnen! Ook moest zij regelmatig opvang regelen voor haar tweede zoontje en ontbrak het vaak aan aandacht. Het is dus een feit dat het een enorme klap is voor je gezin als je dit overkomt. Extra financiële middelen zijn dan zo fijn.

Op de website van Carpe Diem Polis kan je berekenen wat jij per maand kwijt zou zijn aan de polis zodat jij en je kindje tot 18 jaar meeverzekerd is. Dit maandbedrag wordt berekend naar je leeftijd en leefgewoonten. Wanneer de diagnose kanker wordt gesteld, komt er een bedrag vrij voor jou en zo kan je bijvoorbeeld onbetaald verlof opnemen, extra opvang regelen voor broertjes en zusjes, een bucketlist afwerken of extra kosten dekken.

Oprecht, wat een goed initiatief! Ik kan mij zo inbeelden dat het een klap met geld is, die niet iedereen beschikbaar heeft. Het is zo verdrietig wanneer jij dan niet kan doen wat je wilt doen als je ongeneeslijk ziek bent bijvoorbeeld. Of wanneer jij of je kindje opkrabbelt en je financiële situatie vreselijk is. Dit wil je niet, er zijn al zorgen genoeg. En sterf je aan kanker? Dan wordt het uitgekeerde bedrag gegeven aan de nabestaanden. Ook wordt de helft van de winst die Carpe Diem Polis maakt, geschonken aan het KWF, zo doe je tevens nog iets goed in het onderzoek naar kanker en komt het stapje genezing steeds dichterbij.

Ben jij ook benieuwd naar Carpe Diem Polis en wil je hier meer over weten? Bezoek dan zeker hun website even!

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat gesponsorde content, wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

 • Reply
  lodi
  november 18, 2019 at 8:12 am

  Is het niet bij elke verzekering dat kinderen gratis mee verzekerd zijn? Jawel toch. Het is goed om hier eens naar te kijken en het is heel fijn wat deze verzekeringen als extra geven. Ik kan me niet voorstellen dat dit bij andere verzekeringen ook zo is, tenminste ik heb me hier nooit in verdiept al had ik dat misschien el moeten doen qua onbetaald verlof bij ziekte etc.

  • Reply
   miniliefde
   november 18, 2019 at 8:18 am

   Bij de meeste verzekeringen zijn kindjes tot 18 jaar gratis inderdaad! Wat dan weer vaker niet zo is , is dat je gedekt ben bij kanker.

  • Reply
   Alexandra
   november 18, 2019 at 5:42 pm

   Voir mij niet van toepassing, geen kinderen. Maar een mooi initiatief.

 • Reply
  rachel
  november 18, 2019 at 8:48 am

  wat de andere al zeggen kinderen tot 18 jaar zijn gratis mee verzekerd. hier helaas wel ervaring met kanker, heb mijn moeder eraan verloren

  • Reply
   miniliefde
   november 18, 2019 at 8:51 am

   Ja klopt! Benoem ik ook 🙂
   En wat onwijs naar zeg…

 • Reply
  Gabrielle
  november 18, 2019 at 9:29 am

  Interessant, ik had er nooit van gehoord maar het kan inderdaad wel een fijn gevoel geven als je er veel mee te maken hebt gehad.

 • Reply
  Henk
  november 18, 2019 at 10:32 am

  Maar het moeilijke is dat je niet van tevoren weet of en zo ja, welke ziekte etc je krijgt. En bij veel polissen heb je dat je voor sommige aandoeningen de eerste jaren niets mag declareren.

  • Reply
   miniliefde
   november 18, 2019 at 10:57 am

   Lastig he!

 • Reply
  Felice Veenman
  november 18, 2019 at 10:55 am

  mijn man heeft kanker gehad, wij zijn altijd gewoon standaard verzkerd, nog niet eens met de aanvullende polis, maar we kregen keurig alles vergoed hoor

  • Reply
   miniliefde
   november 18, 2019 at 10:57 am

   Klopt! Het gaat ook niet persé om de zorgvergoedingen, maar om bijvoorbeeld een bedrag te hebben zodat je een bucketlist kan afwerken of onbetaald verlof kan nemen om te zorgen en thuis te kunnen blijven. Niet elke verzekering houdt ook hier rekening mee 🙂

 • Reply
  Georgina Lifestyle
  november 18, 2019 at 10:59 am

  Nog nooit van deze verzekering gehoord. Kan ja nagaan hoe erop wordt geanticipeerd. Afschuwelijk als je hiermee te maken krijgt. Goed dat er zo’n verzekering bestaat in ieder geval. In Nederland ben je sowieso altijd wel goed verzekerd. Althans, je moet dit natuurlijk wel zelf uitzoeken wat het beste bij je past.

 • Reply
  Marieke
  november 18, 2019 at 11:46 am

  Nooit van deze verzekering gehoord, fijn dat ze je middels een uitkering steunen in een toch al moeilijke periode

 • Reply
  Jeannet
  november 18, 2019 at 10:27 pm

  Bijzondere verzekering! En heel veel mensen overlijden helaas aan kanker. Dank voor de info!

 • Reply
  nicole orriens
  november 19, 2019 at 6:06 am

  Deze verzekering kende ik helemaal niet. Wat een mooie naam ook voor een zorgverzekering.

 • Reply
  Jasmijn
  november 19, 2019 at 8:27 am

  Wat goed dat hiervoor een polis is, ik vondt het ook erg prettig dat ik tot mijn 18e was meeverzekerd

 • Reply
  Jouvence
  november 19, 2019 at 3:20 pm

  Wat een goed concept, nog nooit van deze polis gehoord.

 • Reply
  Bouchra
  november 20, 2019 at 9:19 am

  Ik kende dit niet en wel fijn dat je een buffer kan creëren voor ander extra kosten als verlof en dergelijke. E~r komt natuurlijk meer bij kijken dan je denkt.

 • Reply
  Nathalie
  november 20, 2019 at 9:47 am

  Fijn dat er voor deze mensen een speciale polis is. Ik had er nog niet eerder over gehoord.

 • Reply
  Caroline
  december 8, 2019 at 8:00 am

  Voor mij is deze verzekering ook nieuw, goed dat er zoiets bestaat.

Leave a Reply