Lifestyle

Een zuivere lucht met Brise

november 19, 2019

Mijn luchtwegen zijn best gevoelig. Van jongs af aan ben ik al astmatisch en allergisch voor vrijwel alles haha. Van huisstofmijt tot alle boompollen, van bloemetjes tot noten en pinda’s. Ik ben dus een vrij gevoelig persoon en merk het altijd direct als het bijvoorbeeld vochtiger of droger wordt, ook wanneer het voorjaar aanbreekt of als ergens huisdieren zijn. Ik word gewoon benauwd. Naar en onhandig, maar helaas went het. Tot voor kort dacht ik dat er precies niets aan te doen was, maar niets is minder waar!

Ik kreeg de Brise luchtreiniger thuis om te testen, deze luchtreiniger filtert de microdeeltjes uit de lucht en brengt schone lucht weer de ruimte in. Deze luchtreiniger is op de markt gebracht omdat tegenwoordig steeds meer kinderen en jongvolwassenen last krijgen van allergieën en astmatische klachten. De luchtreiniger filtert bijvoorbeeld stof, rook, uitlaatgassen, pollen, schimmels en vluchtige organische stoffen. De Brise luchtreiniger komt met het HEPA filter welke gecombineerd worden met diverse technologieën welke er beide voor zorgen dat het filter optimaal werkt en filtert. Het reinigingssysteem heeft vijf lagen, hierdoor legt de lucht een lange weg af om gezuiverd te worden. De filters die in de Brise zitten zijn: actief kool, HEPA, antibacteriaal, VOS en TiO + UV lamp.

  • Het actief koolfilter vangt haren en schilfers op
  • Het HEPA filter blokkeert het fijnstog
  • Het antibacteriële filter zorgt ervoor dat bacteriën minder snel groeien
  • Het VOS filter verwijderd de schadelijke stoffen en gassen
  • En het TiO + UV lamp zijn ook bacterieremmend

Zo zie je al hoeveel filters er zijn die samenwerken voor een schone lucht. De Brise luchtreiniger werkt samen met de Brise-app voor op bijvoorbeeld je telefoon. In de app kan je aangeven wanneer je wilt dat de luchtreiniger aangaat, wanneer hij op een andere stand moet (bijvoorbeeld extra reinigen) of wanneer hij in slaapstand moet. Ook kan je in de app zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit, de app geeft dan precies aan waar het fout gaat en gaat dan harder werken. Ook geeft de luchtreiniger een andere kleur licht: van groen tot donkerpaars. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

In de app kan je aflezen hoeveel fijnstof er in de lucht hangt, of er vluchtige organische stoffen zijn, hoe vochtig het is en wat de temperatuur is.

Door de slimme meters en schone lucht die de Brise verwerkt, is hij bijvoorbeeld ook top voor in de kinderkamer. Zo verminder je de kans op allergieën en kunnen je kindjes lekker en veilig slapen. Wie wil dat niet?

Wil je meer weten, een Brise uitproberen of eentje aanschaffen? Bekijk dan even de website van Brise. Je kan er ook eentje huren!

Liefs,
Erin

    Leave a Reply