verzorging

Otentic Perfume fitting

december 9, 2019

Toen ik laatst gevraagd werd of ik een Perfume fitting wilde doen in één van de Otentic stores, was ik onwijs benieuwd. Wat is dat nou precies en wat houdt het in? En ook: wat voor merk in Otentic en gaat dit überhaupt bij mij passen?

Genoeg vragen dus! Otentic Perfumes is een parfum merk die samen met jou opzoek gaat naar de geur die precies past bij wat jij wilt, doet en draagt. Want geuren zijn natuurlijk enorm persoonlijk en vrijwel altijd gebaseerd op ervaringen, herinneringen en persoonlijkheid. Door wat je meegemaakt hebt of door je vakantie in het heerlijke zonnige Frankrijk tussen de lavendel velden. Een geur kan je dus echt terugbrengen naar een bepaald moment of persoon. Heel bijzonder is dat!

Met dat in hun achterhoofd hebben de gezichten achter Otentic 73 verschillende parfumes uitgebracht, welke onderverdeeld kunnen worden in acht verschillende stijlen. Je snapt dus wel dat je niet zomaar een parfum daar uit de kast kunt trekken: je moet het echt gaan ontdekken! Wat daarbij ook heel leuk is: ieder flesje zit er hetzelfde uit, je kan dus niet specifiek aangetrokken worden tot één bepaald flesje. Je kunt ze gelukkig wel herkennen aan de naam van de stijl erop en het nummertje binnen die stijl.

Maar hoe weet je nou wat bij je past? Nou: door simpelweg te gaan ruiken, ruiken en nog eens ruiken. Natuurlijk niet in het wilde weg, maar begeleid door de medewerkers (die overigens super kundig en aardig zijn!) van de Otentic store.

Om de geuren te ontdekken krijg je een kaartje mee en begin je binnen de stijlen te ruiken. Vind je een geurtje lekker? Dan schrijf je hem op. Vind je hem niet lekker? Dan laat je hem staan. Zo ga je alle acht de stijlen rond en kom je als het goed is rond de 10/12 geuren uit die je lekker vind. Die ga je nogmaals filteren, maar dan blind. De medewerker van de store houdt iedere keer twee geuren voor je en je gaat blind ruiken, welke is het lekkerste? Hiermee filter je er nog een aantal weg en hou je er ongeveer 8 over. Dit herhalen we nog eens, tot er 4 geuren over zijn. Deze worden op gesprayd en zo ontdek je wat de geur doet in combinatie met je lichaam en beweging. En heel grappig: dit werkt dus echt! Ik heb nu acht onwijs lekkere geuren: van voor overdag tot in de avond, kunnen ontdekken. Ik vind ze heerlijk en ze passen bij mij. Ondanks dat ik dacht dat ik een bepaalde geur het lekkerst vond, vond ik die nu iedere keer vreselijk. Heel grappig wat zo’n fitting doet.

De tip die ik nog mee kreeg: spuit de parfum op je kleding, zo blijft hij langer geuren en komt hij vrij bij elke beweging. Daarbij is het ook nog beter voor je huid haha. Let wel op bij kwetsbare stoffen zoals suède en satijn, dan kan het vlekken geven.

Het was dus een onwijs interessante reis met een hele leuke (en verassende) uitkomst. Ga jij ook een parfum fitting doen? De stores zijn in Haarlem en Amstelveen. Voor de Belgische volgers, ook in Antwerpen en Gent zit een store!

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten en/of diensten die ik heb gekregen, wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply