Lifestyle

Zooparc Overloon

oktober 10, 2020

In 2018 gingen wij voor het eerst met Senn op vakantie, toen gingen we ook naar Limburg toe, dat ritje van ruim 3 uur was echt mans zat voor dat kleine ventje van ons haha. We zaten toen in dezelfde omgeving als nu, dus sommige dingen waren al bekend voor ons. Zo ook Zooparc Overloon, een dierentuin waar wij 2 jaar geleden al onwijs enthousiast over waren en dolgraag nog eens heen wilden.

Het was dan ook het eerste uitje die wij planden deze vakantie haha. Zooparc Overloon is een onwijs leuke dierentuin welke ook nog eens onwijs goed onderhouden is. De dierentuin is opgedeeld in gebieden waar je tijdens je wandeling door het park doorheen loopt, zo kom je eigenlijk alle dieren wel tegen. Het park is ruim opgezet, hierdoor was het nu tijdens de Coronaperiode ook prima te doen. Het was niet bomvol mensen en je kon prima afstand houden. Ook zijn vrijwel alle dierenverblijven vanaf meerdere punten te bezichtigen, ideaal! Zo spreiden de mensen zich ook en kan iedereen op zijn of haar gemak naar de diertjes kijken. De meest bekende dieren zijn te vinden in dit park: leeuwen, giraffen, pinguïns.. Heel leuk!

Wat ook zo leuk is aan dit park is dat er tussen het wandelen door ook avonturenpaadjes gemaakt zijn voor de kindjes. Zo kunnen ze via trappetjes, geheime doorgangen, boomstammen een beetje klauteren door het park heen. Uiteindelijk werd dit echt een spelletje voor Senn en ging hij van avonturenpad naar avonturenpad, hij vergat bijna de dieren hihi.

Aan het einde/begin van het park zit een grote speeltuin, hier heeft Senn zich ook uitermate vermaakt. Vlak daarnaast zit de hoofdingang met het restaurant en de winkel. Senn kon lekker spelen met papa terwijl ik ondertussen wat eten bestelde, wat overigens ook niet bizar duur was. Net als de entree trouwens, kindjes tot 3 jaar zijn gratis en anders zijn tickets (online gekocht) 15 euro. Als je dichtbij woont is een abbonnement trouwens mega goedkoop! 39,50 per persoon voor een heel jaar. Heb je er in 2,5 bezoekjes al uit haha.

We hebben ons dus echt enorm vermaakt! Als we weer eens in Limburg zijn dan gaan we zeker weer naar Zooparc Overloon.

Liefs,
Erin

    Leave a Reply