Speelgoed

De Kurio Tab Ultra

oktober 9, 2020

Ik weet nog heel goed dat ik toen ik zwanger was van Senn zei: “Nee hoor! Beeldschermen gaan we vermijden.” Uch, dat is mislukt. Het kan ook bijna niet anders in deze digitale wereld. Uiteraard is het dan altijd nog je eigen keuze om er gehoor aan te geven, maar wij hebben besloten dat wij beeldschermen dan maar positief en op een lerende manier inzetten. Zodat Senn er evengoed iets van opsteekt in een kindvriendelijke omgeving. Zo kwam de Kurio Tab Ultra op ons pad.

Ik wist nog niet heel lang van het bestaan van kindertablets af, maar was is dit een uitvinding! Een “gewone” tablet is behoorlijk onbegrensd voor kindjes. Je krijgt naast heel veel reclame ook zomaar plots gekke filmpjes die niet voor kinderoogjes bestemd zijn. Dit leidde tot frustratie bij Senn en bij ons, je moet tenslotte altijd op je hoede zijn, maar een peuter van 3,5 jaar wilt juist zelfstandig zijn. Onhandige combi 😉

De kindertablets van Kurio zijn zo ontwikkeld dat jij als ouder zijnde zelf kan instellen wat je kindje erop kan doen en ook wat ze niet kunnen doen. Je kan tijdslimieten instellen, websites kan je filteren (naast de websites die door Kurio al gefilterd zijn) en er staat al een selectie spelletjes op. Daarbij zijn de tablets kidsproof, ideaal als hij per ongeluk een keertje valt.

De Kurio Tab Ultra (wij hebben de Studio100 versie) is dus één van die veilige kindertablets en deze heeft een Studio100 tintje, zo zijn alle favorieten van Studio100 dichtbij. Heel leuk! De spelletjes en filmpjes die er dus standaard op zitten zijn gewijd aan Studio100. Ook zit er een sensor in die detecteert wanneer je kindje de tablet te dichtbij zijn of haar ogen houdt, heeft ie een 7inch scherm en 16gb geheugen. Ruim voldoende!

Senn heeft er al zoveel pret mee gehad, in het begin moest hij even wennen, hij werkt natuurlijk anders dan de tablet van ons (grote mensen haha). Toch wilt hij nu zijn eigen tablet hebben, veel fijner, meer spelletjes en meer mogelijkheden. Ook kunnen wij nu eens met een gerust hart weglopen van de bank als Senn even op de tablet zit. Er komen geen gekke dingen voorbij! Heerlijk!

Wil jij deze tablet nou ook hebben? Check even de site van Kurio.

Liefs,
Erin

Ps. deze blog bevat producten die ik heb gekregen, wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply