Baby Lifestyle

Zazu, slapen en de zomertijd

april 15, 2019

Ik had er nooit zo bij stilgestaan toen ik nog geen kindje had, maar eenmaal een kindje rijker zag ik er de ‘last’ van: zomer- en wintertijd. Zit je net in een lekker ritme, mag je de boel weer omgooien omdat de klok een uur achteruit of vooruit gaat. Ben je daaraan gewend, moet het hele riedeltje wéér opnieuw.

Grappig dat één uurtje al zoveel kan doen met je ritme. Het eerste jaar was dat dus ook best wel zoeken, we gingen er uiteindelijk te gespannen in, waardoor het gedoemd was te mislukken. Dus besloten we daarna geen gekke fratsen meer uit te halen, gewoon een normaal ritme aanhouden en dan maar kijken hoe het zou lopen.

Dat werkt! En dat gaf veel minder struggle met het tijdsverschil, maar hoe je het ook went of keert: Senn is altijd eerder wakker 😉 En zodra hij wakker is, zijn wij dat ook. Niet dat hij brullend wakker wordt hoor, hij gaat zitten kletsen en spelen. Rustig wachten tot papa en mama zouden komen.

Toch vind ik dit altijd een beetje een zielig idee, dus ben ik geneigd om hem DIRECT uit bed te halen wanneer hij wakker is. Uiteindelijk een no go, want Senn is een kind dat rustig wakker moet worden, in zijn tempo en zonder te veel gekkigheid. Ga je te snel naar hem toe? Dan heb je een bokchagrijnig kind.

Dus waren we opzoek naar een gulden midden weg, eentje waarbij Senn zou weten waar hij aan toe was en waarbij wij ook rustig op konden staan. Zo kwam Pam bij ons in huis. Pam is een slaaptrainer van Zazu, dit is een nachtlampje, een draadloze speaker en een trainer in één. Ideaal! Senn slaapt sowieso veel rustiger met een nachtlampje. We hadden er wel eentje, maar deze bleef de hele nacht aan. Stroomtechnisch en slaaptechnisch niet echt heel goed. Bij Pam kan je de kleur van het nachtlampje instellen en daarbij kan je ook instellen dat hij na 30 minuten uitgaat. Dikke prima! Want Senn slaapt wel binnen 30 minuten en sinds hij vrijwel elke nacht doorslaapt nu (kom ik nog op terug 😉 ), hoeft hij dus ook niet aan te blijven.

De slaaptrainer kan je ook instellen. Het lampje wordt oranje wanneer je kindje nog een halfuurtje moet wachten en groen wanneer je kindje uit bed mag. Dit hebben we uitgelegd aan Senn, meerdere malen en ook geoefend, maar ik geloof niet dat hij het al echt snapte hihi. Wel kan ik mij voorstellen dat dit ideaal is tijdens de tijdsverandering! Dan weet je kindje precies waar hij of zij aan toe is en is het niet eindeloos wachten op papa en mama. Oranje en groen zijn heel duidelijk en begrijpbaar!

Voor Senn maakte het uiteindelijk (gelukkig!!) weinig uit, hij bleef (ondanks de kleurtjes) geduldig wachten. Al zingend en kletsend. Stiekem heeft de zomertijd ook wel meer voordelen dan de wintertijd, dus ik denk dat Pam bij de wintertijd nog meer van pas gaat komen! Dan moet je echt een uur overbruggen, omdat je dan vroeger wakker bent. Bij de zomertijd slaap je gewoon, ongeveer dan, een uur minder. Ik heb toch het gevoel dat dat makkelijker gaat.

Wat een mega leuke functie is: de speakerfunctie! Die kan je via Bluetooth op je telefoon bedienen en zo kan je muziekjes, liedjes en verhaaltjes afspelen. Hiervoor heeft Zazu ook al vooraf ingestelde afspeellijsten via Spotify. Dit was een 100% succesnummer voor Senn! Hij vond het zo leuk. Hierdoor was Senn ook direct vriendjes met Pam (ondanks dat hij hem in het begin een beetje eng vond). Oh! En niet geheel onbelangrijk: Pam kan gewoon worden opgeladen via USB, top!

Pam is dus zeker een toegevoegde waarde voor je kinderkamer! Voor direct na de geboorte (natuurgeluiden etc..) en later tot in de peuter/kindertijd ook nog.

Wil je Pam ook aanschaffen? Neem dan hier even een kijkje.

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen.

    Leave a Reply