Baby

Een Womboo buidelshirt

januari 2, 2021

Ik ben wel bekend met dragen, dit deed ik bij Senn ook en sowieso was ik het bij Keet ook van plan. Lekker je kindje dichtbij en tegen je aan, je handen vrij en toch geborgen. Ideaal! Toen ik Senn begon te dragen bestond het Womboo buidelshirt nog niet. Nu wel en wij mochten hem gaan gebruiken voor Keet!

De webshop van Womboo is in 2018 opgericht door Daphne, zij zag een ‘need’ bij familie en vrienden met jonge kindjes en baby’s. Deze dames kwamen namelijk standaard handen te kort. Ze besloot hierop iets te ontwerpen en zo ging het balletje rollen. Na veel testen en ontwerpen kon haar shirt officieel goedgekeurd worden en zo kwam hij op de markt.

Het Womboo buidelshirt is anders dan een draagdoek of een draagzak. Het is een shirt met daarin een soort zak (denk aan een kangoeroe), hierin kan je je newborn doen en zo lekker dichtbij je dragen. Doordat het een “gewoon” shirt is hoef je dus niet te knopen of iets dergelijks. Je kan het shirt aandoen en direct je kindje gaan dragen, ook kan je vanuit het shirt direct borstvoeding geven. Win-win! Tevens is er een mannenmodel beschikbaar, zo kan je partner op dezelfde manier gaan dragen.

Maar waarom is het dan zo fijn om je kleine te dragen?

  • bevorderd de binding
  • verminderd reflux
  • je komt meer aan dingen toe
  • kalmeert je baby

Tja, redenen genoeg! Ik vind het vooral ook erg fijn als ik bijvoorbeeld moet koken. Op dat moment is het echt spitsuur, dus even handen vrij om te koken is dan fijn. Tevens is het shirt heel stevig. Vooraf kon ik mij niet echt voorstellen dat het echt stevig zou zijn, maar Keet zit er dus echt prima in. Je kan je gewoon bewegen zonder bang te zijn dat je kleine valt. Bij de jonkies zou ik wel even een nekrolletje maken, geeft net wat meer ondersteuning in de nek. Hoewel het niet bij elk kindje nodig is.

Wij gebruiken hem dus best vaak! In het begin was het even wennen, maar we zijn om 🙂 Wil jij hem nou ook? Check even de website van Womboo buidelshirt.

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply