Persoonlijk

Een tastbare herinnering met de Bellysisters

december 21, 2020

Bij Senn was ik op zich wel bezig met het vastleggen van mijn zwangerschap, maar minder dan nu. Ik sta er nog meer bij stil en voel een soort van abnormale trots wanneer ik het heb over mijn zwangere buik. Ik show hem te pas en te onpas, waarschijnlijk wordt het bijna vervelend voor iedereen haha. Mijn excuses alvast! Maar ik vond het dus te tof toen ik door de Bellysisters uitgenodigd werd om een beeldje te laten maken van mijn zwangere lichaam. Wat onwijs bijzonder en zo tastbaar!

Bij de Bellysisters kan je een beeldje laten maken van jouw zwangere lichaam. Zo rond de 34/35 weken kan je langskomen op afspraak om jouw lichaam te laten scannen (3D!) waarna de dames achter de Bellysisters deze scan omzetten in een echt tastbaar beeldje. Het scannen van je lichaam is het mooiste wanneer je naakt bent, ik was bang dat ik dit een stap zou vinden, maar het was eigenlijk heel “normaal”. Het voelt totaal niet ongemakkelijk bij Jacqueline en Maaike. Je hebt ook evengoed in de ruimte veel privacy en ik had vriendlief ook mee. Voor mij een extra houvast en dan kon hij gelijk meekijken naar een mooie houding en een mooi beeldje.

Voor het scannen is het vooral belangrijk dat je eventjes stilstaat haha en dat je samen kijkt naar een houding die mooi is en die ook zeker goed voelt voor jezelf. Ik heb ervoor gekozen om mijn borsten niet te bedekken met mijn handen, maar om mijn handen op mijn buik te leggen. Hierdoor vond ik mijn buik mooier en ach, die borsten mogen nu best gezien worden 😉 Sowieso vond ik het heel bijzonder om mijn eigen lichaam ineens in 3D te zien op de computer. Zo zie je jezelf werkelijk nooit! Heel tof en ineens ben ik mijn lichaam nog meer gaan waarderen, zo erg is hij nog niet.

Na het scannen wordt de scan nog bewerkt op de computer. Hiermee wordt én gekeken of alles klopt en eventuele storende oneffenheden verwijderd. Zo had ik bijvoorbeeld een aantal uitstekende moedervlekken, dit maakt een beeldje alleen maar onrustig. Dus samen besloten om deze weg te halen 🙂 Na het bewerken (waar je een glimp van meekrijgt haha, want die dames zijn zo perfectionistisch dat ze echt na jouw vertrek nog even doorgaan) is het een week of 8 tot 12 wachten en dan is jouw beeldje klaar! Uiteraard heb je nog de keuze uit de verschillende looks en voetjes voor je beeldje. Dit kies je vooraf tijdens de afspraak. Het was zo’n leuke en bijzondere ervaring! Ik kon dan ook echt niet wachten om mijn beeldje straks te mogen ontmoeten. En dit is hem dan geworden:

Ik deed ook nog even een klein interview met Maaike, één van de dames van de Bellysisters, want wie zijn het nou en wat doen ze? Komt ie!

Maaike en ik
Stel jullie zelf eens voor!

Wij zijn Maaike en Jacqueline. Jacqueline is moeder van 3 en woont in Hensbroek. Maaike heeft een zoontje van 1 jaar en woont in Sint Pancras. Waar wij dol op zijn? Borrelen, lekker eten en op pad met het gezin.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Wij kennen elkaar al heel lang. We zijn familie en komen uit hetzelfde dorp. Als meisje van 12 begon ik met oppassen bij Jacqueline op haar kinderen. Een van Jacqueline haar dochters heeft wat extra aandacht nodig waardoor ik daar veel over de vloer kwam om te helpen zo ook later tijdens mijn middelbare school en studietijd. We groeiden steeds meer naar elkaar toe en zijn nu echt vriendinnen. Toen ik zwanger raakte van Sev ben ik natuurlijk bij Jacqueline een zwangerschapscursus gaan volgen. Daarnaast was Jacqueline bij mijn bevalling als doula wat ons nog meer naar elkaar heeft gebracht. Dit was zo bijzonder en intiem om samen te delen. Onze gezinnen zijn echt verweven in elkaar. Haar dochters passen nu bijvoorbeeld weer op Sev.

Hoe is de Bellysisters ontstaan en vanwaar de naam?

Maaike: Jacqueline heeft in haar werk helaas meegemaakt dat ze een stel heeft moeten begeleiden die ging bevallen van een dood geboren kindje. Dit was het moment waarop ze dacht, oh ik zou jullie nu ZO graag een tastbare herinnering gunnen. Zodat je toch nog ‘iets’ hebt. Zwanger zijn, een kindje baren en krijgen is een van de meest bijzondere momenten in je leven. Dit moet je vastleggen, vangen. Tijdens mijn zwangerschap sprak Jacqueline hierover met mij, omdat ze sterk het gevoel had dat wij dit samen moesten gaan doen. We hebben alle plannen even naast ons neergelegd en ik heb me volledig gefocust op mijn zwangerschap. Maar de eerste dag na m’n verlof zaten we samen en werd de BellySisters geboren. De naam moest vooral toegankelijk, prettig en liefdevol zijn. Wij voelen als zussen, kennen elkaar zo goed en wat wil wilde vastleggen was de buik de belly.

Wat deden jullie voor werk/opleiding voor het oprichten van de Bellysisters en was ondernemen altijd al een droom?

Maaike: Jacqueline is al 10 jaar werkzaam in de geboortezorg als doula en zwangerschapsdocent. Dit doet ze nog steeds, neem gerust een kijkje op haar website en gaf zwangerschapscursussen en spinning baby. Ik werkte als event manager waar ik business events in zowel Nederland als het buitenland organiseerde. Ondernemen was voor ons beide altijd al een droom. Jacqueline komt uit een echt ondernemersgezin en is als snel als de Geboortehulp aan het werk gegaan. Ik heb mijn hele leven geroepen “ooit begin ik iets voor mezelf'”. Toen ik tijdens mijn HBO studie Toerisme de minor ‘ondernemen’ ben gaan volgen wist ik het zeker. Jacqueline kwam dus echt op het juiste moment op mijn pad met het idee van de BellySisters. We zijn zo blij dat we van onze passie ons werk hebben kunnen maken en andersom.

Wat vinden jullie het meest belangrijk in het product van de Bellysisters?

Grappig dat we dan gelijk denken aan ‘liefde’ ‘trots’ en ‘geborgenheid’ maar ook aan een luisterend oor. We vinden het ontzettend belangrijk dat de dame zich op haar gemak voelt tijdens onze afspraak, we met elkaar in gesprek gaan over de zwangerschap en andere onderwerpen die zich voordoen in het gesprek. We zijn allebei echte kletskousen en erg geïnteresseerd in de mens en zwangere vrouw. We willen dat de mensen die bij ons komen de afspraak al een ervaring op zich vinden. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat we jouw meest mooie tastbare herinnering kunnen en mogen maken. We helpen met veel liefde bij het kiezen van de een fijne pose en het beeldje wat echt bij jou past.

Staat dit ook gelijk aan wat je zelf belangrijk vind in het leven?

Ja, we zijn beide erg geïnteresseerd in de medemens en vinden daarin respect voor elkaar erg belangrijk. Daarnaast moeten we ook echt genieten van het leven en er een feestje van maken. We zijn allebei heel nuchter, eerlijk en open.

Wat vind je het allerleukste aan dit werk/jullie onderneming?

100% de verhalen en mensen die we ontmoeten. Dat we iemand zo’n geweldig mooie tastbare herinnering voor het leven kunnen geven. We grappen weleens dat Jacqueline alles achter de schermen doet (volledige administratie) en ik alles voor de schermen (zoals alle beeld en tekst die we naar buiten brengen) en dat vinden we een heerlijke verdeling. Het scannen vinden we allebei echt heel leuk om te doen, net als het digitaal nabewerken en we maken altijd een feestje van het verpakken van alle beeldjes met voor iedereen een persoonlijk kaartje.

Welk beeldje (look) is jullie favoriet?

Absoluut de Bronze Sister. Natuurlijk vinden we alle beeldjes prachtig, maar de Bronze Sister is een uniek kunstwerk wat echte ambacht is omdat het beeldje door onze bronsgieter wordt gegoten. We hebben hierin twee verschillende uitvoeringen, een donker gepatineerde en licht gepatineerde. Eenmaal vervaardigd, verdient je kunstwerk de mooiste plek in huis. Ook leuk: doop hem om tot familiestuk en geef het 3D-beeld later mee aan je kind als tastbare herinnering!

Wat zijn jullie toekomstplannen?

We willen zoveel mogelijk mama’s bereiken met ons concept om zo nog meer zwangere lichamen te vereeuwigen en tastbare herinneringen te creeeren.. En we hebben nog heeeeel veel toffe ideeën, maar die houden we graag nog even geheim tot we ze kunnen lanceren! 

Wil jij nou ook zo’n mooi gepersonaliseerd beeldje? Bezoek dan zeker even de website van de Bellysisters!

Liefs,
Erin

    Leave a Reply