verzorging

Wasbare wattenschijfjes

december 2, 2020

k begin steeds meer lol te krijgen in een duurzamer leven en het kiezen voor alternatieven voor wegwerpartikelen. Zo ben ik bijvoorbeeld voor Keet aan de wasbare luiers en wasbare billendoekjes. En nieuw in onze stash: herbruikbare wattenschijfjes!  

Ik gebruik namelijk dagelijks wattenschijfjes en dan niet eentje, nee, een stuk of 3 tot 4 gaan er per dag wel doorheen. Als je het zo uitrekent dan zijn dat een heleboel wattenschijfjes per jaar haha. Mega zonde! Dus daar moet verandering in komen.  

Ik kwam de wasbare wattenschijfjes van Paperandboo.com tegen en mocht deze gaan testen. Ook achter deze website zit de gedachte om de wereld op een relatief makkelijke manier iets duurzamer te maken. De wasmachine staat tenslotte toch vaak bij iedereen aan, dus die paar wasbare wattenschijfjes zijn qua wassen echt niet slecht voor de natuur. Als ik de website van Paperandboo moet geloven gebruiken we per persoon jaarlijks ongeveer 1500 wattenschijfjes, wow!  

De wasbare wattenschijfjes zijn dus een prima alternatief 😉 Met deze wattenschijfjes kan je ieder soort make-up verwijderen en je kan ze gewoon gebruiken in combinatie met je make-upremover. Overigens hoeft dit niet perse, met alleen wat water zijn ze ook zeker heel effectief! En is het stiekem wel net zo vriendelijk voor je huid. Dit maakt dat de wattenschijfjes dus ook heel geschikt zijn voor de gevoelige huid.  

De wattenschijfjes zijn er in twee verschillende soorten: de zachte (gewone) schijfjes en de scrub wattenschijfjes, die laatste zijn gemaakt van een iets “hardere” stof, hiermee kan je dus je huid nog intenser reinigen. Ik ben stiekem wel echt enorm fan van deze wattenschijfjes, ze zijn lekker zacht en mijn make-up kan ik heel gemakkelijk verwijderen. Ik gebruik twee kanten van het wattenschijfje en daarna doe ik ze in een waszakje. Als het waszakje vol is doe ik deze bij de was en hoppa, we hebben weer een nieuwe en schone lading! Zo makkelijk is het. Je kunt ze makkelijk bewaren in een wattenschijfjeshouder

Op welke manier ben jij duurzaam bezig? En heb je ook al wasbare wattenschijfjes? Laat het mij weten!  

Liefs,  
Erin 

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen, wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply