Baby verzorging

Urtekram

januari 10, 2019

Zo rond de kerst kreeg ik een heel leuk pakketje binnen. Namelijk! Een pakketje vol met producten van Urtekram. Van wat?

Urtekram is een biologische groothandel uit Scandinavië, doet de naam al een beetje vermoeden haha. Dit merk heeft verzorgingsproducten, maar ook eten in hun assortiment zitten, leuke combinatie. En hoewel ik het merk nog niet kon, wordt het gewoon al verkocht in 36 landen! Dus ook Nederland. Chill 😀

De producten die ik binnenkreeg? De Nordic Birch day cream en cleansing lotion, de Calendula kindershampoo en kinderzeep en de Morning Haze spray conditioner en shampoo. Heel leuk dat ik uit verschillende lijnen wat kan proberen.

Nordic Birch

Deze lijn werkt vocht inbrengend en ontstekingsremmend. Leek mij dus ideaal voor mij gevoelige huid. Wat wel leuk is, op de website van Urtekram kan je bij de producten direct zien welke stoffen erin zitten en hoe natuurlijk het product is. Fijn idee.

De dagcréme vind ik heel fijn, vooral na het douchen als mijn huid mega droog is, maakt deze créme mijn huid lekker zacht. Ook heeft mijn huid niet allergisch gereageerd, nog beter! Ik merkte overigens niets van het ontstekingsremmende effect hihi, maar misschien vallen puistjes hier niet onder 😉

De reinigingslotion doet ook gewoon wat ie moet doen. Reinigt mijn huid, fijn. De geur van beide is trouwens lekker fris! Prima!

Morning Haze

Deze lijn is verrijkt met vitamine C en E, daarbij wordt er ook gebruik gemaakt van vlierbessen, moerasframbozen en cranberry. Heeeeeeel veel voedende ingrediënten dus. En door de zonnebloem- en wilgenextract word je haar weer gezond.

De shampoo en de conditionerspray ruiken lekker fris, niet te overheersend en zijn qua verpakking al super mooi! Beide gebruik ik graag, niet per se onderscheidend van andere shampoos in mijn badkamer, maar wel natuurlijk en groen. Dat maakt de keuze voor mij zeker wel makkelijker! Dus in die zin zeker wel onderscheidend.

Calendula

Deze lijn is geschikt voor de kindertjes onder ons. Een vrolijke, frisse lijn met zachte producten. Calendula zorgt voor een intense verzorging en de aloë vera maakt de (hoofd)huid weer gevoed.

De geur is echt heel lekker! Zeker geschikt voor kindjes. Ook schuimt het badschuim lekker in Senn zijn badje, dat vindt hij dan weer leuk 😉 De smaak is geloof ik wel wat bitter, want toen Senn een hapje nam (foei foei foei) keek hij een beetje moeilijk. Dat doet ie dus niet meer haha..

Enthousiast geworden? Neem dan zeker een kijkje op de website van Urtekram! Ze verkopen ook heel veel voedingsmiddelen 🙂

Liefs,
Erin

    Leave a Reply