Huis

December cadeau tip: “De smart mesh wifi set van TP-Link”

december 21, 2021

Ik weet nog wel dat ik vroeger als ik op het internet wilde, ik moest inbellen. Althans, mijn vader moest inbellen 😉 Dit was overigens wel van korte duur, want niet heel veel later kwam het internet zoals we het nu ongeveer kennen. Wel langzaam, onstabiel en een tikkeltje saai. Niet erg, ik was nog jong.

Toch ben ik blij dat het internet in de loop der jaren beter is geworden. Ik kan hier prima mee uit de voeten en met een beetje mazzel hoef je tegenwoordig nooit meer zonder te zitten. Doet je Wi-Fi het niet? Dan maar via de smartphone. Hoewel dat laatste voor mij echt de allerlaatste optie is, het werkt gewoon niet helemaal lekker.

Helaas hebben wij de pech dat wij in een huis wonen met een aantal dode Wi-Fi plekken. Op de slaapkamer van Senn hebben wij bijvoorbeeld geen internet, dit was vooral toen wij nog uren met Senn in de weer waren om hem te laten slapen wel een ding. Je moest tenslotte de tijd doden en dat deden we met surfen op het internet. Maargoed, als het internet het niet doet, dan kom je van een koude kermis thuis haha. Ook sliepen wij een poosje op zolder, ook ontbrak het hier aan Wi-Fi. Vervelend als je eventjes lekker televisie in bed wilt kijken.

Maar! De redding is nabij! De smart mesh wifi set van TP-Link. De wederhelft wilde ze al een poosje, ik vond het vooral onzin. Uiteindelijk frustreerde het slechte internet mij ook, dus ik ben onwijs blij dat wij ze nu hebben. Het (oké het is een luxe) maar het is zoveel beter geworden met het internet nu! Het zijn 3 losse apparaatjes welke je verspreid door het huis kunt plaatsen, deze zorgen ervoor dat jij door het hele huis goede Wi-Fi hebt. Samen maken ze één wifinetwerk. Ook wanneer je door het huis loopt heb je geen last van wegvallende Wi-Fi, dat vind ik nog wel het fijnste. Ik had regelmatig dat ik aan het beeldbellen was en ondertussen door het huis aan het lopen was. Halverwege viel ik dan weg. Super irritant.

Oh! En (ook de wederhelft weer blij) het werkt ook als een Smarthub. Via één app van TP Link kan je smart apparaten in huis bedienen, handig! Wij zijn nu vooral nog smart apparaten aan het instellen, maar zodra het werkt kunnen wij ze dus via één app bedienen. Hier ben ik zelf wel erg blij mee, geen 100 verschillende apps zoals we eerst hadden. Dat maakte ook wel dat ik bijna nooit iets smart gebruikte, kostte me meer tijd. En last but not least: een ingebouwde ouderlijk toezicht. Fijn voor Senn die iedere keer narigheid probeert op te zoeken op YouTube haha.

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply