verzorging

Tips tegen aften

augustus 4, 2019

Man o man, ik heb ze wel vaker gehad, maar deze keer was het echt 10x zo erg. Ik ging door de grond van de pijn en werd hierdoor ook nog eens bokchagrijnig. Bij werkelijk alles wat ik deed, at of dronk had ik pijn. Zelfs lachen of mijn neus bewegen ging niet, ellende! Misschien is het de tijd van het jaar, ik weet het niet, maar ik deel heel graag mijn tips tegen aften. Dat je er dan maar zo snel mogelijk vanaf mag zijn.

Wat zijn aften? En hoe kom je eraan?

Onwijs pijnlijke blaartjes in je mond, op het slijmvlies of op je tandvlees. Deze hebben vaak ook een witte kern en een wat rood uiterlijk.

Hoe aften komen is niet precies duidelijk sommigen zeggen dat het komt door een lage weerstand of door slaapgebrek, stress zou ook een grote factor kunnen zijn, of gewoon pech. De reden? Tja die weten we dus niet echt. Dat ze zeer doen is inmiddels wel bekend, maar wat doe je eraan? Nou dit!

De tips tegen aften

Toen het na een paar dagen nog zo’n vreselijke pijn bleef doen en het eigenlijk alleen maar erger werd, ben ik de hulp van mijn lieve volgers op Instagram gaan vragen. Wat helpt er nou echt?

  • Spoelen met kamillethee (en je mag het daarna ook gerust opdrinken). Dit heb ik zeker gedaan en zorgde voor verlichting van de pijn! Alleen niet langdurig en ik denk dat de aften in mijn mond ook gewoon te ver heen waren, dus had ik wat meer nodig.
  • Ibuprofen of paracetamol tegen de pijn. Dit deed ik voor de nacht, anders werd ik 100x wakker door de pijn. Met een paracetamolletje erbij ging het gelukkig beter.
  • Een aftengel van de drogist. Je hebt hier verschillende soorten en merken van, ik had de Sorefix van de Etos. Ik hoorde ook veel goed over deze:
  • Zendium tandpasta gebruiken (ook als je geen last hebt). Zendium tandpasta zorgt voor een goede mondgezondheid en bevorderd deze ook. Dit ben ik dus ook gaan gebruiken. Ik heb deze variant:
  • Spoelen met mondwater. Dit kan uiteraard nooit kwaad! Ik deed dit niet, tot ik (toeval!!) een pakketje binnenkreeg met producten van BlueM. Deze keer zaten er twee producten in: een aftengel/wondgel en een spoelwater voor de gevoelige mondjes. Hoe chill en hoe handig, precies op tijd! Deze ben ik dus na een halve week verder gaan gebruiken.

We zijn nu precies een week verder en ik ben eindelijk van de pijn en plekjes af! Hierbij hebben de Zendium, aftengel en mondwater van BlueM zeker geholpen. Verder heb ik ook wel even opgelet met eten: extra vitamines en niet te zout of pittig eten, want dat deed verdomde pijn.

Hopelijk (als je ze dan helaas hebt) helpen deze tips tegen aften ook voor jou!

Liefs,
Erin

    Leave a Reply