Gastblog

Interview met Pauline van TantePleun

april 16, 2020

Zo nu en dan doe ik een interview met een webshop of ondernemer, gewoon omdat ik het leuk vind om de gezichten achter een onderneming te leren. En misschien in deze tijd nog wel belangrijker, al een hart onder de riem! Deze keer Pauline van TantePleun.

Wil je jezelf voorstellen? Wie ben je, wat zijn je hobby, hoe ziet je leven eruit? 

Ik ben Pauline, 20 jaar, de jongste van 5 meiden, trotse tante, student en trotse eigenaar van TantePleun. Ik hou ervan om lekker creatief bezig te zijn. Of dit nou is met een naaimachine, een setje potloden of een camera, ik word vrolijk.  Naast de webshop doe ik een voltijd studie, ik ben derdejaars pabo-student. Ik ben twee dagen in de week in de collegebanken te vinden, twee dagen sta ik voor de klas en een dag ben ik thuis bezig met de studie. Alle overige tijd besteed ik aan TantePleun. Ik verveel me dus niet snel, haha!

Waarom ben je een webshop begonnen?

Ik kreeg het leuke nieuws te horen dat ik tante zou gaan worden. Ik wilde graag een origineel cadeautjes geven, iets wat niet al 101 andere kinderen in Nederland zouden hebben. Ik heb een deken gehaakt en nog wat andere spulletjes gemaakt met de naaimachine. Mijn zus was niet de enige die enthousiast was en de eerste bestellingen kwamen binnen. Van het een kwam het ander en TantePleun werd een feit! Wat begon met speelgoed is uitgelopen tot een shop met het jaar door verschillende kledingcollecties en andere producten.

Leuke side note: vroeger speelde ik altijd al winkeltje. Ik knutselde en verzamelde geld, spulletjes om te verkopen dus eigenlijk is het ook een droom die uitkomt. Oh en nog leuker! Mijn opa had vroeger ook een eigen winkel met allerlei baby- en kinderproducten. Het zit in de genen zullen we maar zeggen 😉

Hoe ben jij je webshop begonnen?

Nou, het begon dus met dat er reacties kwamen op de items die ik toen maakte (bijtringen, labeldoekjes etc). Reacties werden bestellingen, er kwam vraag naar andere items en zo is de shop uitgegroeid tot wat het nu is! Noem het gerust een uit de hand gelopen hobby. Eerst konden bestellingen alleen via social media geplaatst worden, maar al snel wilde ik het professioneler aanpakken en ging dat over naar een ‘echte’ websop.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan het hebben van een webshop?

Het allerleukste is natuurlijk dat mijn ‘meisjesdroom’ is uitgekomen. Andere leuke kanten aan het hebben van een webshop vind ik toch het persoonlijke contact met klanten, de lieve berichtjes die je krijgt, de foto’s die je ontvangt.

Het minder leuke (zeg maar gerust het minst leuke) vind ik toch de administratie, daar gaat toch aardig wat tijd inzitten. Gelukkig maakt het boekhoudprogramma (‘Paperdork’) waarmee ik werk het een stuk leuker! 😉 Daarnaast vind ik het soms ook best wel pittig naast mijn studie, maar het einde is in zicht zullen we maar zeggen.

Welk product vind jij het leukste?

Oooh, dit is een hele lastige! Ik verkoop alleen maar items die ik zelf supertof vind! In principe allemaal basic items die makkelijk te combineren zijn. Het meest favoriet vind ik nu dat toch denk ik misschien wel HET jurkje van TantePleun. Of toch de shirtjes die in twee toffe modellen verkrijgbaar zijn? Of kies ik toch voor de hippe bloomers voor de zomer? Aaaaah! Zoals je misschien wel merkt, kan ik gewoon niet kiezen, haha.

Je verkoopt nu producten van jezelf, blijf je hierbij of wil je ook andere merken gaan toevoegen?

Op dit moment blijf ik daar nog wel bij. In de toekomst wil ik het zeker gaan uitbreiden met eigen collecties. Maar wie weet ook wel met items van andere kleine ondernemers. Ik sta in ieder geval zeker open voor samenwerking, maar deze producten moeten dan natuurlijk wel baby- en kind gerelateerd zijn en bij het concept van TantePleun passen.

Heb je veel concurrentie om je heen?

Tja, concurrentie? Iedereen die iets denkt te kunnen begint tegenwoordig maar een eigen ‘bedrijf’. Maar niet iedereen weet wat daar allemaal bij komt kijken. In mij ogen dan. Een eigen bedrijf hebben is echt niet zomaar iets. Maar of ik veel concurrentie heb? Tuurlijk zijn er veel kleine bedrijven die baby- en kledingproducten verkopen. Iedereen doet dat op een eigen manier, maar geen van die bedrijven doet dat met zoveel liefde als TantePleun. Concurrentie zet ik liever om naar iets positiefs, ik ben dan gewoon een goede inspiratiebron. Al is dat natuurlijk niet altijd even leuk. Maar goed, met mijn enthousiasme, persoonlijke contact en liefde voor mijn bedrijf valt niet te concurreren.

Ben je veel tijd kwijt aan je webshop?

Alle tijd die ik in een week overheb naast mijn studie, stage en alles wat daarbij komt kijken, stop ik in TantePleun. Dit verschilt per week. Sommige weken sta ik 5 dagen voor de klas, dan is er natuurlijk automatisch minder tijd voor TantePleun. Maar sommige weken sta ik niet voor de klas en gaat er veel tijd naar TantePleun. Ik kan je wel zeggen dat ik de verdeling studie-bedrijf, zelfs na drie jaar, nog steeds ontzettend lastig vind, haha!

Doe je ook nog iets naast je webshop?

Naast de webshop doe ik dus een voltijd studie, ik ben derdejaars pabo-student.

Wat zijn je toekomstplannen?

Met TantePleun hoop ik beetje bij beetje steeds wat groter te worden. Het uiteindelijke doel is dan misschien toch wel een stenenwinkel 😉 Maar eerst maar eens rustig doorgroeien en afwachten wat er allemaal op mijn pad mag komen!

Heb je nog een leuke of goede tip voor mensen die ook een webshop willen beginnen?

Laat je niet tegenhouden door wat anderen erover te zeggen hebben of door wat anderen van jou denken. Blijf dicht bij jezelf en doe wat jij leuk vindt. En vergeet je niet te verdiepen in het hebben van een eigen bedrijf, weet goed waarom en hoe je iets wilt.

Liefs, Pauline

    Leave a Reply