Boeken Gastblog

Superkrachten voor je Hoofd – Wouter de Jong

maart 7, 2020

Mindgym, wie is er tegenwoordig niet mee bezig. Ook ik ben zelf al een tijdje bezig met mijn eigen mindset. Bewuster in het nu, dankbaar zijn voor wat ik al heb, omdenken en ga zo maar door. Toen ik werd gewezen op het boek van Wouter de Jong, Superkrachten voor je hoofd wilde ik direct aan de slag!

“Als je leven een GAME is, dan is je hoofd de controller”

Het boek trekt meteen aan, de kleuren, illustraties, lettertype en de tekst. Ik houd ervan. Ook toen ik het boek aan mijn jongens liet zien, wilde ze dat ik er uit voorlas. Door de woorden; Superkrachten, gamen, controllers, poep en Spider-Man, werden ze enthousiast. Snap ik, werd ik ook. Gaandeweg kwam ik erachter dat het wel echt een boek is voor iets oudere kids (de mijne zijn 4 en 6), en dus ben alleen verder gaan lezen en vond het fantastisch!! Zodra de kids ouder zijn, ga ik met ze aan de slag. Maar zo nu en dan een Eind Challenge , was al leuk en haalbaar voor ze.

Superkrachten voor je hoofd is een doe-boek met in elk hoofdstuk experimenten om samen of alleen, te ontdekken hoe je de koning in je kop wordt. Iets waar wij volwassenen ook een hoop van kunnen leren. Want zeg nu zelf, heb jij “vroeger” geleerd hoe je de koning in je kop werd? Ik niet. Helaas. Hoe tof is het dan om onze kids dit nu wel al op jonge leeftijd mee te kunnen geven. In het boek krijgen ze allemaal “krachten/skills” aangereikt om het leven net even wat makkelijker te maken. Zo kunnen ze met verschillende oefeningen, of de zogenoemde Challenges, hun mentale conditie trainen. Door de 15 skills leren kids beter om te gaan met verschillende emoties, omdenken en hun gevoel te herkennen en uiteindelijk naar te handelen. Dat het oké is wat ze voelen, het mag er zijn.

“Gadver! Spruiten zijn de poep onder de groenten”

Wouter de Jong heeft het boek op een leuke, grappige en losse manier geschreven, waardoor het fijn leesbaar is en makkelijker blijft hangen. Tevens wordt de tekst ondersteunt door toffe illustraties van Hein de Kort . Het boek bestaat uit 15 hoofdstukken (de skills) en elk hoofdstuk is hetzelfde opgebouwd en wordt ondersteunt door filmpjes en muziek op de site van mindgymvoorkids . Hoe fijn dat kids het lezen kunnen afwisselen door filmpjes te kijken en muziek te luisteren. Op deze manier blijft het spannend en interessant. Ikzelf, als moeder, heb ook echt veel gehad aan dit boek. Aan het eind van elk hoofdstuk is er; Saai stukje voor ouders. Hierin staan tips en tricks om nogmaals even aan te stippen hoe om te gaan met de skills uit het betreffende hoofdstuk. Ik weet dan ook zeker dat ik dit boek er nog regelmatig bij zal pakken. Zeker als er bepaalde dingen spelen in het leven van onze kids. Dat je de bepaalde skills (hoofdstukken)erbij kunt pakken.

Kortom, een dikke vette aanrader!!

Liefs,
Desi

    Leave a Reply