Speelgoed

Spelen met kinetisch zand

maart 19, 2023

Toen ik moeder werd heb ik veel moeten leren, zoals het loslaten van dingen. Bijvoorbeeld dat je huis niet altijd spik en span is, dat pastelkleurig speelgoed niet altijd leuk is en dat alles waarvan je de meeste troep krijgt, het aller leukste speelgoed is. Neem bijvoorbeeld verf, zand, stiften, klei. Het zit overal, je ziet het overal en als je pech hebt dan krijg je het nergens meer uit. Maar… Kinderen zijn er super zoet mee.

EN TOEN! Toen kwam er iets nieuws op de markt: kinetisch zand. Ik zag het vaak voorbijkomen, maar ik geloofde het verhaaltje niet helemaal. Maar verhalen doen geloven dat dit zand is wat “bij elkaar blijft”, dit is mogelijk door een bindmiddel wat aan het zand is toegevoegd. Hierdoor heb je als het ware een soort klei van zand.

Ik kwam in contact met een hele leuke webshop voor kinderspullen: Hippe Peer. Hier kan je eigenlijk alles voor je kindje wel shoppen: van slofjes tot drinkbekers, van speelgoed tot rugzakken. Superleuk allemaal! Via Hippe Peer kwam ik dus weer bij kinetisch zand uit, wat je in een sensory bak kunt doen. Hierdoor heb je dus een zandbak voor in huis. Welk kind wilt dat nou niet!?

Dus, zodoende hebben wij nu een sensorybak met kinetisch zand in huis. Samen met leuke vormpjes, om lekker mee te spelen. En eerlijk? Het is zo leuk! Zelfs ik doe enthousiast mee met Senn en Keet. Het zand voelt lekker zacht, je kunt het goed kneden en vormen en het maakt nauwelijks troep. Dat laatste komt dus echt doordat het geen “losse” zandkorrels zijn, hierdoor blijft het beter bij elkaar en kan je het dus ook beter opruimen.

Ik ben fan! Heb jij het al in huis? Zo niet: Hippe Peer heeft een hele voordelige variant in haar webshop staan!

Liefs,
Erin

    Leave a Reply