Lifestyle

Een heerlijk gezonde en kleurrijke lunch

september 16, 2021

Het schoolleven is weer begonnen en ik moet eerlijk toegeven dat ik dat wel weer fijn vind. Een beetje ritme thuis en met de kindjes. Wat ik wel altijd een uitdaging vind is om een lekkere en gezonde lunch mee te geven aan Senn en ook eentje voor mijzelf te maken. Ik grijp vaak naar een broodje worst en broodje zoetigheid en dat iedere dag hetzelfde, niet heel afwisselend.

Dus toen Santa Maria om de hoek kwam met twee nieuwe varianten tortilla’s werd ik heel blij! Santa Maria heeft namelijk sinds deze week twee groente tortilla’s geïntroduceerd: de Bieten Tortilla Wrap en de Wortel Tortilla Wrap. De namen verraden het al: ze zijn gemaakt van groentes! In de wraps zit veel wortel of biet; ideaal dus voor kids. Want ze zijn vrolijk van kleur en ongemerkt vol met groentes. Één en één is twee, dus wij (Senn en ik) hebben een lekkere Tex Mex lunch gemaakt welke handig mee kan naar school of werk.

Wij hebben een wrap gemaakt van de Bieten Tortilla Wrap, het recept kan je hieronder vinden:

Wat heb je nodig?      

How to?

Eigenlijk is het niet heel lastig om deze wraps te maken. Bereid de kip zoals vermeld op de mix van de Santa Maria Crispy Chicken, laat de kip even afkoelen en snijd ondertussen de tomaat en paprika.
Verwarm de wraps kort in de magnetron, zo zijn ze wat soepeler en vul ze daarna naar wens. Wij hebben hiervoor bladspinazie, tomaat en paprika gebruikt. Een klein beetje kaas eroverheen en rollen maar! Vooral voor kindjes is het fijn en handig als je de wrap goed strak oprolt, zo blijven ze in vorm en kunnen kindjes hem makkelijk eten.

Je kunt ook best afwisselen met ingrediënten, maïs en pijnboompitten zijn er ook erg lekker in! (Tipje mijnerzijds hihi).

Wist je trouwens dat je dat je via de socials van Santa Maria kans kunt maken op een limited edition Santa Maria x MyMepal lunchtrommel? Via hier kan je meedoen! Er maken maar liefst 50 mensen kans op een pakket met groente tortillas en de lunchtrommel, super veel kans dus!

Maak jij wel eens wraps voor de lunch? En wat is jouw favo recept?      

Liefs,
Erin

    Leave a Reply