verzorging

Review Zechsal

februari 21, 2019

Ik heb al jaaaaaaren een onzuivere huid, altijd last van plekjes, puistjes en eczeem. Dit begon al voor de pubertijd en werd tijdens de pubertijd nog erger, ik heb zo’n mazzel.

Jarenlang heb ik mij daar heel onzeker over gevoeld, ik zag tenslotte iedereen om mij heen met een zuivere huid en ik had die niet. Vreselijk! Ik ben er ook wel om gepest, nog rotter. Ik ben heel vaak bij dokter geweest en dan kreeg ik smeersel na smeersel, ook de dermatoloog en de huidtherapeute kregen vaak bezoekjes. Eerlijk? Niets deed wonderen. Ik heb het geaccepteerd en het is ondertussen flink verbeterd, hoewel het nog steeds aanwezig is.

En ondanks dat ik het geaccepteerd heb, probeer ik nog regelmatig producten uit die het hopelijk verminderen. Vandaag een review over de producten van Zechsal, deze producten zijn op basis van pure magnesium en beloven je huid op een natuurlijke manier in balans te brengen.

Eerlijk, ik kon magnesium nog helemaal niet voor de huid. Hoor wel altijd goede verhalen over magnesium en je nachtrust, of als je onrustbenen hebt, dan schijnt het ook goed te helpen! Maar voor je huid? Nooit gehoord! Maar niets is minder waar: magnesium is dus ook goed voor je huid! Het werkt bevorderlijk voor huidherstel, ontsmettend en ontstekingsremmend. Klinkt dus perfect voor de onzuivere huid 😀 Daarbij gaat magnesium ook huidveroudering tegen, nooit verkeerd.

Ik kreeg twee producten om te testen: de Pure Magnesium Skin Balm en de Pure Magnesium Shea Butter Body Cream.

Skin balm

Ik, mevrouwtje ongeduld, kreeg de producten binnen toen ik net mega veel stress had. Dus mijn gezicht was nog heftiger dan de Himalaya. Nee serieus, ik had mega ontstekingen. Dus ik ben ze direct gaan gebruiken, de Skin Balm heb ik gebruikt om de grote ontstekingen aan te stippen en dat werkte echt top! De puistjes droogden super snel in & drie dagen later waren de ontstekingen weg. Ook gebruikte ik de face balm voor na het douchen, maar dat leek weinig effect te geven. Oké, jammer dan. Tot ik nog eens goed ging lezen. Je kan dit product op twee manieren gebruiken: om plaatselijk aan te stippen of als masker (10 minuutjes inwerken en daarna afspoelen). Aha! Het is dus niet een soort dagcrème, oeps hihi 🙂 Na hem een aantal keer gebruikt te hebben als masker merkte ik wel verbetering, geen wonderen, maar de grote ontstekingen bleven weg!

Body cream

De bodycrème is een crème die goed voedt en bijvoorbeeld fijn is voor na het douchen, ik heb dan een hele droge en trekkerige huid, deze crème maakt het weer zacht en soepel. Je zou hem ook op je gezicht kunnen gebruiken, maar dat vind ik zelf een beetje eng haha. Ik hou graag de producten voor mijn gezicht en de producten voor mijn lichaam gescheiden, je gezichtshuid is zoveel kwetsbaarder! Hoewel het dus wel kan, doe ik het niet 😉

Al met al dus tevreden over deze producten! Vooral de skin balm is heel fijn bij grotere ontstekingen en dan kan je ze hiermee goed aanstippen. Je kan de producten shoppen bij diverse reformwinkels, vitaminstores en drogisterijen. Of check de website van Zechsal even: www.zechsal.nl.

Liefs,
Erin

Deze blog bevat producten die ik heb gekregen.

    Leave a Reply