Baby Persoonlijk

Raw mommy tag

mei 13, 2018

Omdat het vandaag moederdag is deel ik een leuke tag, namelijk de Raw Mommy tag. Een hele eerlijke tag over de ups en downs, de mooie en minder fijne momentjes. Waar heb ik van genoten en wat was moeilijk? Ik schreef overigens over gisteren 😉

Beschrijf jouw dag vandaag als moeder in één woord en leg uit.

Vermoeiend. We hebben overigens een heerlijk dagje gehad met Senn, maar omdat hij in een sprongetje zit kan hij soms ineens heel boos en verdrietig zijn. Niets is dan goed en dat is soms zo zoeken. We zijn dan continu in de weer om Senn tevreden te houden. We doen het heel graag, maar we zijn dan ook weer even blij als Senn lekker op bed ligt te slapen.

Deel jouw meest verschrikkelijke poepmoment van je kindje.

Oh gut, die vergeet ik niet snel. Senn was een paar maandjes oud en ik ging hem verschonen. Net toen zijn luier af was kreeg Senn spuitpoep. Het zat echt overal, zelfs op de deur. De billendoekjes waren net op en Peter moest ze brengen, zijn blik sprak boekdelen.

Hoe ga je om met publiekelijke driftbuien van je kindje?

Echt driftbuien heeft Senn nog niet gehad in het openbaar, afkloppen.. maar Senn heeft natuurlijk wel heel veel gehuild, ook in het openbaar. Dat mensen soms echt nare opmerkingen maakten. In het begin kreeg ik het altijd heel erg warm en wist ik niet hoe snel ik die winkel uit moest vluchten. Nu ben ik er rustiger in. Alle kindjes huilen wel eens, so be it.

Eerlijk, hoeveel schermtijd heeft jouw kindje?

Hooguit een uur. Alleen in de ochtend kijkt Senn bewust tv met zijn fles, daarna heeft ie er de hele dag geen aandacht meer voor. Ook een telefoon of iPad boeit hem niet. Alleen leuk om mee te gooien haha.

Wat is jullie makkelijke to go avondmaaltje wat je te vaak eet?

Senn eet nog niet echt met de pot mee vanwege zijn allergieën en intoleranties, maar voor onszelf is dat denk ik echt diepvriespizza. Na een lange dag echt geen fut meer om te koken.
Heb je vandaag gehuild, geschreeuwd of het moeilijk gehad?
Nee allemaal niet eigenlijk, gelukkig.

Wat was het beste moment vandaag als moeder?

Senn kwam vandaag bewust een tijdje bij mij zitten. Normaal heeft ie daar echt geen rust voor, vandaag wel eventjes. Dat was genieten ♡

Wat is je ultieme guilty pleasure om jezelf te belonen als mama?

Eigenlijk beloon ik mezelf daar niet echt voor, je doet het gewoon en de lach van je kindje is al genoeg. Heel cliché, maar wel echt waar. Ik kan wel echt genieten van een momentje samen met Peter. Uiteten of een nachtje weg, dat is zo fijn.

Hoevaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?

Elke dag. Als hij naar de opvang moet, als ik eventjes boos ben geweest of als hij valt. Ik voel mij continu schuldig. Ook al weet ik dat het niet hoeft.

Deel een ding over het moederschap waar meer over gepraat zou moeten worden.

Huilbaby’s, sowieso. Er lijkt altijd nog wel een taboe op te zitten en een negatieve lading. Zo jammer! Voordat wij Senn kregen hadden wij ook geen idee, maar je hebt het niet voor het kiezen. Het is enorm zwaar en het overvalt je zo. Wij zaten echt niet op een roze wolk en durfden dit te zeggen, maar genoeg durven dit niet omdat het lijkt alsof je altijd moet genieten als je een newborn hebt. Ik zou mij wel echt willen inzetten voor deze ouders..

Deel jij deze tag ook? Ik heb hem via Kelly Caresse gevonden, thanks ♡

Liefs,
Erin

    Leave a Reply