Baby

Slapen met de Puckababy slaapzak

januari 26, 2020

Senn sliep heel lang in een slaapzak, tot hij er op een dag ineens klaar mee was. Super onhandig, want een dekentje zag hij ook niet zitten. We deden dan evengoed wel een warme pyjama aan, maar toch was het in de nacht vrij koud. Niet fijn!

We wilden dus dolgraag weer dat Senn een slaapzak aan zou doen, maar hoe? Geen enkele slaapzak leek hem te interesseren, behalve die van Puckababy! Zacht, groot en lekker warm. Zou dit hem zijn?

Met Puckababy waren we al eerder bekend. We hebben Senn een poos ingebakerd laten slapen en hebben dit afgebouwd met de Puckababy Mini, hier heeft Senn heerlijk in geslapen. Puckababy heeft dus eigenlijk alles om je kindje lekker te laten slapen. Van slaapzakken tot inbakerzakjes, van hoezen tot pyjama’s. Alles aangepast op de wensen van ouders en kindjes.

De slaapzak die wij nu hebben is de Bag Kidz, dit is een heerlijk grote slaapzak voor kindjes vanaf 2,5 jaar. Een echte peuterslaapzak dus! Hij heeft een lengte van 130cm en is op de markt gebracht omdat vele kindjes toch nog veel onrustiger slapen wanneer zij afscheid moeten nemen van hun slaapzak. Ineens is het vertrouwde gevoel van de slaapzak weg, en worden de nachten moeizamer.

Puckababy slaapzak
Puckababy slaapzak

Dit herken ik wel. Hoewel Senn de slaapzak niet meer wilde, sliep hij onwijs onrustig zonder. Hij had gewoon echt nog iets dichtbij nodig, iets om hem heen. Dus de verwachtingen lagen hoog toen deze slaapzak binnenkwam 😉 En wat een verademing gelijk! Senn wilde de slaapzak dolgraag aan en doet hem liever niet meer uit haha. De nachten zijn weer rustiger en hij blijft ook beter warm. De slaapzak kan ook eventueel met een dekentje erbij gebruikt worden, dus zo kan je het evengoed een beetje aanleren.

Puckababy slaapzak

De slaapzak is van een teddy stof gemaakt en heeft een TOG van 1.5, de TOG waarde geeft aan hoe warm en isolerend een stof is. Hoe hoger de TOG, hoe warmer de stof is. Deze valt dus in de middelmoot. Meer over de TOG van de Puckababy slaapzak kan je hier lezen.

Het is dus zeker een toppertje voor de onrustige slapen en voor de oudere kindjes die toch nog behoefte hebben aan een slaapzak.

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen, wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply