Persoonlijk

Orthomoleculaire therapie

december 9, 2022

Er moest iets gebeuren nadat ik voor de zoveelste keer hele dagen moe en futloos was. Mijn huid werd weer onrustig, een hevige menstruatie en vaak een opgeblazen buik. Hoe kan dat nou toch?

Toch is het altijd wel grappig: je hebt de klachten, maar stappen zetten om je levensstijl om te gooien en hiermee je algehele gevoel te verbeteren is altijd een ding. Vasthouden aan je oude gewoontes is gewoon makkelijker en sneller dan ze te veranderen.

Maar! Ik ga er nu echt mee beginnen. Vriendinnetje en co-collega-blogger Cherith is orthomoleculair adviseur (in opleiding tot therapeut) en vertelde mij dat zij wel wat kan met mijn klachten. Klachten komen namelijk vaak voort uit een disbalans in je lichaam en wanneer je deze aanpakt en probeert op te lossen zullen klachten verminderen en uiteindelijk verdwijnen.

Dat klinkt toch wel als muziek in de oren! Eerlijk is eerlijk, rigoureus mijn hele leven in één keer omgooien lukt mij niet. Dus ik pak het stap voor stap aan (dat mag ook gewoon, vaak is alles dan veel makkelijker vast te houden en te behouden). Dus stap voor stap vervang ik mijn brood voor speltbrood, haal ik soya grotendeels weg uit mijn voeding en neem ik weer plantaardige melken in plaats van dierlijke melken.

Ik ben zo benieuwd waar mij dit brengt! Ik heb al zoveel goede verhalen gehoord, het kan dus niet anders dan dat dit goed uitpakt 🙂

Ik hou jullie op de hoogte! Zo’n persoonlijk plan is trouwens niet alleen geschikt voor klachten die ik ervaar, het kan ook helpen bij stress, lipoedeem, slaapproblemen en meer!

En… Mocht je nou supplementen nodig hebben, met de code CHERITH krijg je 10% korting bij Vitakruid.

Liefs,
Erin

    Leave a Reply