Lifestyle

Lekker steppen met een Microstep!

mei 29, 2019

Ik wil het niet altijd zien, maar Senn wordt ondertussen echt een peuter. Hij ik compleet dreumes af en voelt zichzelf al een flinke jongen. Toegegeven, dat is hij ook. Hij ontwikkelt plots zo snel, hij kletst de hele dag aan één stuk door en is nergens bang voor. Soms is dat laatste ook wel een nadeel, want hij leert niet van zijn fouten haha. Toch wilde ik meer uitdaging voor hem, we hebben een loopfiets, maar daar past hij nog niet op, en zo kwamen we bij een step van Microstep. Benieuwd of Senn lekker kan steppen met een Microstep? Lees dan verder!

Ik ben zo’n typje dat altijd eerst gaat lezen over een merk, waar komt het vandaan en hoe is het ontstaan? Ik was eigenlijk verbaast over de logica van de naam “Micro-step”, dit merk is namelijk ontstaan door een need naar een vervoersmiddel voor de kleinere afstanden, maar die te ver zijn om te fietsen, de micro afstanden (ooooohhhh!). Daarbij moest het licht van gewicht zijn en makkelijk mee te nemen, dat is zeker met het ontwerp van de verschillende steppen gelukt. Ik was namelijk aangenaam verrast over het gewicht van de step en hoe makkelijk hij te demonteren is.

Maar? Is het wat?

Lekker steppen met een Microstep

Ik was eerlijk gezegd nooit bij het idee gekomen om Senn een step te geven, meer omdat ik dacht dat een peuter van 2,5 jaar het niet zou kunnen en dat zo’n step echt te groot zou zijn, maar niets is minder waar! Senn past er prima op en had het vrij snel onder de knie, vooral dat je met 1 voet moet afzetten wist hij direct. Grappig hoe zoiets gewoon heel automatisch gaat 😀 Het sturen was even een leerpuntje, dit doe je namelijk met gewicht door te leunen naar 1 kant. Ondertussen begint hij dit aardig te leren. Voor Senn hebben wij de Microstep Mini in de kleur Aqua. Deze step is geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar tot en met 6 jaar. Een hele grote range dus! Dit vind ik zelf wel fijn altijd, zo heb je tenminste iets aan je speelgoed. Het stuur kan je gemakkelijk verstellen zodat hij hoger komt te staan en ook kan je het stuur er makkelijk vanaf halen om hem zo bijvoorbeeld mee te nemen. Nog een fijn pluspunt: de wieltjes geven niet af!! HOERA voor streeploze vloeren!

Hoewel Senn zich ook prima uren weet te vermaken met voor- en achteruit steppen in één rechte lijn :’). Het is een leuk kind. De step is dus ook heel licht (1,9kg), Senn kan hem makkelijk zelf optillen en heel stabiel. Dit komt doordat de stap aan de voorkant twee wielen heeft, praktisch.

Het knuffelzitje
Meneer Das gaat graag mee
Meneer Das op de step
Meneer Das dient ook als bumper

Wat wel heel leuk is, is dat je verschillende accessoires kunt kopen voor de stepjes. Van zitjes voor je knuffels, tot lintjes voor je stuur en allemaal soorten fietsbellen. Super leuk om er zo een geheel eigen step van te maken! Voor Senn hebben wij er een zitje bij gedaan voor zijn knuffel, Senn blij en het ziet er zo schattig uit haha. Daarbij ook praktisch, bij Senn dient het namelijk ook als een soort bumper. Handig!

De step die wij hebben is 99,95 en dit is zeker niet duur voor een step waarmee je jaren kunt doen, de kwaliteit is zeer hoog en het stepje is ook heel veilig. Zeker een aanrader voor de jonge ontdekkers onder ons! 😀 Lekker steppen met een Microstep dus!

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen

    Leave a Reply