Boeken

December cadeautip: “Leesboeken!”

december 2, 2021

Ik ben een echte boekenworm, eigenlijk van jongs af aan al. Ik vind lezen echt heerlijk, lekker ontspannen en ontsnappen in een andere wereld. Ik heb heel wat boeken verslonden, al is dat de laatste tijd wel wat minder. De weinige uurtjes die ik op een dag over heb die worden aan huishouden of andere dingen besteed. Geen ramp, mijn tijd komt wel weer 😉 En weet je? Die boekenliefde blijft.

Ik kreeg van Uitgeverij De Fontein een heel mooi en groot boekenpakket binnen, fijne cadeautips dus. Eentje voor alle leeftijden! Ideaal. Ik werkte ooit in een boekenwinkel, toen wist ik precies welke boeken nieuw waren en welke goed. Dat is inmiddels al een flinke poos geleden, dus ik weet het niet zo goed meer en ben niet meer zo goed op de hoogte. Maar! Dit rijtje boeken is dus een dikke aanrader voor de Sint of voor Kerstmis. Komt ie!

Prentenboek 0 tot 6 jaar – Samen gaan bouwen

Deze werd natuurlijk gelijk gelezen, wat een leuk en vernieuwend boek! Een keertje wat anders dan anders en mooie prenten. Het gaat over bouwen naar de toekomst en niet kunnen voorspellen wat er komt. Heel mooi!

Kinderboeken van 7 tot 13 jaar

Er zaten twee kinderboeken van 7 tot 13 jaar in het pakket. Het eerste boek is Tijd Geesten – De Magische Tafel, dit is een fantasy boek voor groep 5 en groep 6. Het gaat over geschiedenis en een magische tafel, wie aan de magische tafel komt zitten gaat mee op reis langs verassende plekken. Het tweede boek is Bureau Speurneus en de Boekenmaffia, dit is deel 1 van een serie boeken over een kindje Lev en zijn vader. Het gaat over een misdaad in de bibliotheek, de meneer van de bibliotheek wordt hiervan verdacht, maar is onschuldig. Plots wordt de vader van Lev verdacht en moet hij dus de redder in nood worden!

Jeugdthriller 13+

Grappig, ik heb vroeger ook nog boeken van Mel Wallis de Vries gelezen. Thrillers stonden nooit bovenaan mijn lijstje, maar soms las ik ze 😉 Dit is een nieuw boek: Kansloos. Dit gaat over een groep jongeren die op vakantie een waarschuwing krijgen: “Blijf binnen!” Het blijkt dat zij zichzelf moeten redden. Kan je iemand vermoorden als je geen andere keuze hebt?

YA-boek

American Royals is een boek wat een door kan gaan als een kruising tussen Gossip Girl en The Crown. Het gaat over een Amerikaans Koningshuis vol met macht, intrige en geheime liefdes.

Romans

Dit zijn sowieso mijn boeken! Dol op romans, lekker zwijmelen en bijna altijd feelgood. Ik hou ervan. Het eerste boek is Alle sterren aan de hemel van Sarah Lark. Het speelt zich af in 1910 en gaat over een verboden liefde tussen een Joodse vrouw en een man van Adel. Ze besluiten er vandoor te gaan en een bedrijf op te zetten in een ander land. Dan breekt de oorlog uit en verliezen zij elkaar, na de oorlog is plots alles anders.

Het tweede boek is De Road Trip van Beth O’Leary. Dit is een boek over twee zussen die op een roadtrip gaan naar Schotland, zij hebben daar namelijk een bruiloft. Plots gaan er nog drie extra mensen mee. Een ex, een vriend van de ex en een onbekende man die niemand goed kent. Hoe gaat dit aflopen!?

Als laatste? Een thriller en een detective

Tja, wie kent Baantjer niet? Eerlijk, ik heb nog nooit een boek gelezen uit de Baantjer serie en inmiddels zijn er al heel wat op de markt. Zal dit de eerste worden? Wie weet 😉

Ook heb ik nog nooit een thriller voor “volwassenen” gelezen. Series op Netflix trek ik wel, maar door boeken heb ik op een één of andere manier vaak toch nog slapeloze nachten. Suf he? Wellicht wel een optie voor jou haha.

Geef jij graag boeken cadeau? Hopelijk had je iets aan deze tips!

Liefs,
Erin

Ps. deze blog bevat producten die ik heb gekregen. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply