Lifestyle

Je grafische kennis verbreden

december 17, 2020

Ik ben een leergierig typje. Ik vind veel leuk en wil graag verder leren, dat is vaak wel een goede eigenschap geloof ik 😉  Hoewel het soms ook lastig is om hierin de juiste keuzes te maken. Ik ben altijd al veel bezig met de PC en grafische werkzaamheden. Zo werk ik veel met InDesign, Lightroom en Photoshop. Leuke programma’s! Maar je moet ze wel eventjes door hebben.  

Hoewel ik al een poosje werkte met InDesign, leek het mij ook handig om hierin een cursus te volgen. Gewoon om echt alle ins en outs te kennen en het meeste en beste uit het programma te halen. Want geloof mij, die programma’s hebben zooooooo veel in hun mars. Meer dan je zou denken.  

Om mijn kennis te verbreden besloot ik een cursus te volgen via Grafische Cursussen, deze aanbieder heeft heel veel verschillende soorten cursussen. Van InDesign tot WordPress en ook Photoshop. Normaal wil ik liever een boek lezen over zoiets, maar eigenlijk (toegegeven) is een daadwerkelijke cursus veel beter en makkelijker te begrijpen. Daarbij word je ook als het ware gedwongen om alles direct toe te passen en dat is wel heel fijn.  

Dus zodoende zat ik twee volle lesdagen (1 dag in de week) in Amsterdam om de basiscursus InDesign te volgen. Stap voor stap word je aan de hand van uitleg, oefeningen en (jawel!) huiswerk begeleid naar een goed niveau om zelf in het programma te kunnen werken.  

We zaten met een kleine groep en dat is heel fijn, dat houdt het overzichtelijk, er is meer persoonlijke aandacht en je kan meer als groep samenwerken. Ook maakt dat de drempel heel klein om vragen te stellen en samen te werken. De lunch was erbij inbegrepen en dit was ook erg gezellig, zo leer je elkaar ook nog eens goed kennen.  

De man achter Grafische Cursussen verstaat zijn vak echt! Weet alle ins en outs en heeft geen moeite om iets uit te leggen. Ook wanneer je nog helemaal blanco bent, weet je zeker dat je met een degelijke kennis de cursus verlaat. Fijn!  

Wil jij nou ook een cursus volgen? Bekijk dan de website: Grafische Cursussen | Amsterdam | Utrecht | Den Haag.  

Liefs, Erin 

    Leave a Reply