verzorging

Help! Haaruitval..

oktober 20, 2018

Zomaar tijdens en na mijn zwangerschap begonnen: haaruitval. Niet zo’n beetje ook, maar echt met bosjes per dag. Nu is het natuurlijk redelijk normaal dat je wat haren verliest op een dag, maar ik merkte echt dat mijn haar veel dunner aan het worden was dan het ooit geweest is. Zo zonde!

Toch wordt er niet zo heel veel over gesproken en ik wilde er ook niet perse de nadruk op leggen, dan zouden anderen het sowieso gaan zien. Maargoed, ik kom er niet onderuit. Mijn haar is dunner, ik heb inhammen gekregen na mijn zwangerschap en het is gewoon iets waarvan ik verdrietig werd. Zo kwam ik in contact met De Haargroeispecialist, een webshop op het gebied van haarverbetering en haaruitval. Via deze website krijg je deskundig advies over de producten die eventueel bij jou zouden passen, daarna kan je ze gelijk aanschaffen en gaan gebruiken. Wat uiteraard wel aangeraden wordt is om eerst contact te zoeken met je arts of dermatoloog, zij kunnen een advies geven of medicatie. Het internet staat bomvol met dure haargroeimiddelen, waarvan de meeste niet eens bewezen zijn. Dat is bij deze website anders, hier vind je alleen producten waarvan bewezen is dat deze producten ook daadwerkelijk werken. Ik ben heel benieuwd dus!

De Haargroeispecialist

De Haargroeispecialist is in 2011 opgericht nadat de twee oprichters zelf ook last hadden van haaruitval, uit eigen ervaring weten zij dus hoe rot het is om dunner wordend haar te hebben en te verdwalen in alle producten die beschikbaar voor haaruitval. Want eerlijk is eerlijk, er zijn zoveel producten! Maar lang niet alle producten werken ook daadwerkelijk en dat is precies wat De Haargroeispecialist wilt tackelen: alles wat zij aanbieden werkt daadwerkelijk voor het probleem dat jij hebt met jouw haar. Van beginnende haaruitval tot het onderhouden en verzorgen van je haar. Voor elke situatie is een passend product, waarover de mensen achter De Haargroeispecialist veel kennis hebben opgedaan.

Op hun website kan je ook hele uitgebreide informatie vinden over de producten en over wat haaruitval nou is. Waar komt het door en welke keuzes kan jij hierin maken? Toen ik op de website keek, zag ik direct al de vele merken die zij aanbieden: Neofollics (die test ik), Regenepure, Revita, Foligain, Beaver, Dandrene… noem maar op! En dan zijn dit alleen nog maar de merken van de shampoos en conditioners. Genoeg reden om die website eens goed te gaan bekijken dus 😉

Ik had gelijk al leuk en open contact via de mail, maar om mij goed te helpen met een passend advies moest ik een online test invullen. Deze test wordt daarna ter beoordeling verstuurd, waarna je via de e-mail een productadvies krijg. Bij dit advies zit ook enorm veel informatie over de werking van de producten en over de verwachting die je ervan mag hebben. Nu is het uiteraard zo dat het stimuleren van de haargroei een langdradig proces is, ik word dus niet de volgende morgen wakker met een haardos tot op mijn billen 😉 Maar ik mag zeker verandering zien na een maand of 3. Hiervan ga ik natuurlijk een aantal keer een update plaatsen op mijn blog en Instagram.

De producten

Aan de hand van mij test kan vastgesteld worden dat de oorzaak van mijn haaruitval voornamelijk door hormonen komt, dit kan een zwangerschap met je doen. Hiervoor heb ik nu de producten van Neofollics gekregen. Dit zijn producten die mijn haargroei zullen verbeteren en stimuleren. Ik heb een shampoo, een conditioner, tabletjes en een borstel. De combinatie van deze producten zorgt voor het beste effect.

Ik vind de producten er eigenlijk best leuk uitzien: vernieuwend en fris. Het ziet er niet direct uit als een haargroeiproduct, op zich ook prettig! Toch is het wel onderscheidend aan de standaard shampoos die je tegenkomt in het schap, die zijn allemaal fancy en hier en daar glitters, dat hebben deze producten niet. Wanneer je er naar kijkt, verwacht je er direct wat van. Dit moet helpen! De geur van de shampoo en de conditioner is lekker fris en ruikt zelfs een beetje naar mint. De kleur moet ik even aan wennen: doorzichtig en groen/bruin. Nee eerlijk is eerlijk, ik schrok me dood. Moet ik dit in mijn haar smeren? (mijn gedachten gingen dan ook even kort uit naar mijn andere shampoos met glitters en parelmoer..) Ach, als het helpt, soms moet je concessies doen 😉 Beide producten moet ik bij het gebruik 3 minuten laten zitten, kijken hoe dat mij gaat lukken. Soms wat ongeduldig..

De tabletjes zijn een voedingssupplement met natuurlijke ingrediënten. Voor het beste effect moet je verspreid over de dag 3 tabletten innemen, dan is de werking optimaal. In deze tabletten zitten isoflavonen, dit houdt de hormonen in balans. Ook bevatten ze DHT remmers, want door DHT krijg je schade aan de haarzakjes en hierdoor groeit je haar minder goed of valt het uit. Polyfenolen komen uit groene thee en zorgen ook voor een haargroeistimulans. Benieuwd naar alle ingrediënten? Dan moet je even hier spieken!

Verder heb ik er ook een haarvriendelijke borstel bij gekregen, ligt lekker in de hand en zorgt voor een zachte verzorging van mijn haar.

Ik ben onwijs benieuwd hoe deze producten voor mij gaan werken! En ik neem jullie uiteraard de komende maanden mee in deze zoektocht. Stay tuned dus!

Liefs,
Erin

Leave a Reply