Lifestyle

Gezond eten met Spoony

februari 10, 2020

Soms is het best een grote uitdaging om mijn peuter aan het eten te krijgen, althans: om hem aan gezond eten te krijgen. Vooral de avondmaaltijd is hier een grote uitdaging en het gebeurt dan ook steeds vaker dat hij zijn eten amper eet. Enorm vervelend en frustrerend, want hij lust het prima. Het is vooral de leeftijd die nu bepaald dat hij het niet wilt 😉

Het eten iets leuker en gezelliger maken is dus zeker geen overbodige luxe! Spoony kwam dus ook precies op tijd om de hoek kijken voor ons kleine drama-queentje (of king). Spoony is een Nederlands merk dat gezond eten leuker en (stiekem) lekkerder maakt. Het merk is opgericht door Phaedra Mensen, zij is moeder van 3 en weet dus als geen ander hoe je soms loopt te strugglen om alle groentjes en vitamientjes naar binnen te krijgen bij je kroost. Met dit in haar achterhoofd is Spoony op de markt gebracht.

Spoony
Spoony

Spoony komt met vele spelletjes en tips & tricks om van het eten een heus feestje te maken. De verpakkingen zijn gezellig, er staan plaatjes op en zitten spelletjes bij. Alles, maar dan ook echt alles wat een kindje aantrekt. De producten zijn gemaakt van verse en biologische producten, je kindje krijgt dus echt het allerbeste. Bij bijvoorbeeld de soep wordt ook minder water gedaan, hierdoor krijgt je kleine veel meer vitamines binnen en minder water, een gezonde maaltijd dus! Spoony wordt aangeraden als bijvoorbeeld een alternatief op de dagen dat je kindje niet of nauwelijks groentes eet, als tussendoortje of voor bij het avondeten. De hele avondmaaltijd vervangen door Spoony wordt niet aangeraden, het mag uiteraard wel, maar het is ook belangrijk dat je kindje leert mee te eten en structuren leert kennen.

Spoony en de producten zijn nog vrij nieuw, dus alleen nog verkrijgbaar bij 2 winkels (Amsterdam en Heemstede) en bij een aantal kinderdagverblijven, inmiddels ook in de familiebox. Online kan je de producten hier shoppen. Je kan natuurlijk ook altijd een mailtje sturen als je meer informatie wilt 🙂

Spoony en Senn

Ook voor Senn hebben wij Spoony gebruikt! De pasta, slurpsoep en spelletjes soep. Geef toe, het klinkt al leuk 😉 Omdat Senn vooral de knijpzakjes fruit kent, was dit even schakelen voor hem, ineens kwam er uit het zakje een hele andere smaak dan hij dacht te verwachten. Toen hij de schrik voorbij was, vond hij het erg lekker! THANK GOD! Heeft hij in ieder geval iets gezonds binnen. Pasta eet hij gelukkig altijd wel, als het maar een vormpje heeft, deze pasta ook. Heeft nog een kleurtje ook en veel meer vezels en eiwitten dan gewone pasta (en minder koolhydraten!), dit ging er goed in.

De spelletjes soep was iets nieuws voor Senn. Soep moest hij nooit echt hebben, deze wel? JA! Oke, hij had wat aanmoediging nodig, want wat een boer niet kent dat eet hij niet. Zo ook Senn. Maar uiteindelijk at hij heel dapper en vraagt nog vaker naar het eten van Spoony, wat nu op is haha..

Dikke aanrader voor je kleintjes dus!

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen, wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply