Lifestyle

Een fotoboek maken met myposter

februari 9, 2020

Ik geef het toe: ik ben hopeloos in het maken van fotoboeken. Voordat Senn er was zei ik heel dapper “ik ga gelijk beginnen met fotoboeken! Gewoon van die echte, net als vroeger.”. 3 jaar later en ik heb pas 1 fotoboek afgerond en dan wel een digitale. Het spijt me, het uitzoeken, afdrukken en inplakken is echt te veel werk..

Gelukkig kwam daar myposter om de hoek kijken, YAAY! Eindelijk kon ik tenminste 1 goed voornemen met succes afronden haha. Ik wil namelijk van ieder jaar een fotoboek maken, dus ik ben maar begonnen met die van afgelopen jaar.

Stiekem is het maken van een fotoboek via deze manier helemaal niet lastig, zelfs leuk! Je kan heel gemakkelijk foto’s inladen een design kiezen en daarna de foto’s in het fotoboek plaatsen. Je kan gebruik maken van kleuren, vormen en illustraties. Ook kan je er teksten bij plaatsen en bladzijden toevoegen. Dat laatste heb ik vooral erg veel gedaan haha, er kwam maar geen einde aan mijn stroom van foto’s die ik graag in het fotoboek wilde. Gelukkig kan je dus zo veel foto’s gebruiken als je zelf wilt.

Wat ook fijn is, bij myposter kan je nu van te voren kiezen of je een “eigen” fotoboek maakt of dat je een bestaand design kiest. Ik heb een bestaand design gekozen, dit was sneller en gemakkelijker. Gemak dient de mens he hihi. Er is keuze uit enorm veel verschillende designs en opzetjes van fotoboeken, voor iedere gelegenheid is er een ruime keuze. Ik heb gekozen uit de categorie “kinderen” en daarvan het design “kleine wervelwind”.

Na het maken van het boek duurt het een paar dagen en dan heb je hem al in huis! De kwaliteit is zeer goed, zelfs met foto’s die met een smartphone gemaakt zijn. Gelukkig maar, want het overgrote deel van mijn foto’s maak ik inderdaad met een smartphone. Je kan uiteraard ook nog zelf kiezen voor de afwerking en papiersoort die je wilt. Ik heb alles standaard gelaten en dit is echt prima voor een normaal fotoboek.

Mijn boek van 2019 is dus af! Ik mag gaan beginnen aan de boeken van 2018 en 2017, zal ik het dit jaar nog redden?

Liefs,
Erin

Ps. deze blog bevat producten die ik heb gekregen. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply