Lifestyle

De lekkerste olie-blends

februari 15, 2020

Ik heb al eens eerder een blog geschreven over de oliën die ik gebruik, wat een verademing om deze in huis te hebben. Zere buik? Olie! Last van maagzuur? OLIE! Drukte in je hoofd? OLIEEEE! Werkelijk overal is een olie voor. Zo fijn.

Ik heb zo vaak de vraag gekregen of ik meer tips wilde delen over de oliën die je fijn kunt combineren en welke rollers ik aanraad. Dus bij deze 😉 Mijn tips voor het combineren van oliën! Natuurlijk verschillen smaken, dus het kan zijn dat wat ik lekker vind, jij totaal niet. Maar goed, dan weten we dat ook weer 😉

Onrust

Een combinatie die ik vaak gebruik is Stress Away met Lavender in de diffuser, extra ontspanning, werkt tegen onrustige nachten en geeft rust. Voor zowel jezelf als voor je kleine, een fijne combinatie.

Hoofdpijn

Wanneer ik heel veel last heb van hoofdpijn gebruik ik mijn hoofdpijn-roller. Hierin heb ik Peppermint, Panaway en Lavender gemengd met een draagolie (de V-6 gebruik ik). Deze rol ik dan over mijn slapen en in mijn nek, eigenlijk daar waar je de hoofdpijn voelt.

Maagzuur

Last van maagzuur? Dan gebruik ik de Digize in een roller met draagolie. Serieus, deze is echt de wonder voor mijn maagzuur. Anders moest ik bijna dagelijks een Rennie nemen om het te verlichten, nu rol ik deze over mijn buik en borst: weg maagzuur! Ik gebruik hem zodra ik last heb, maar je kan hem ook preventief gebruiken. Werkt ook fijn tegen buikpijn of veel lucht in je darmen.

Pijnlijke piercing

Soms heb ik nog wel eens last van mijn piercing: ontstoken en een beetje pijnlijk. Dan meng ik zeezout met gekookt water en 1 of 2 druppels Tea Tree, dit doe ik tweemaal daags op mijn piercing en de boel is heeeeeel snel weer rustig. Tea Tree is ook fijn voor een onzuivere huid.

Haarspray

Ik heb ook een fijne spray gemaakt voor mijn haar. Werkt tegen de klitten en zorgt dat je haar goed verzorgd blijft. In deze spray heb ik Rosemary, Lavender en Cedarwoord gemengd. Deze spray ik op mijn haar na het douchen en ruikt zoooooo lekker!

Lente-blends

Natuurlijk werken de oliën niet alleen tegen kwaaltjes en heb ik lang niet alle combi’s nu genoemd haha. Werkelijk voor elk kwaaltje heb je combinaties en oliën die werken. Je kan ook je huis lekker laten ruiken door oliën in de diffuser te combineren. Hieronder een rijtje met fijne combinaties:

– Orange + Lime
– Peppermint + Lemon + Lavender (fijn voor je ademhaling, let bij Peppermint wel op dat er geen jonge kindjes in de buurt zijn)
– Lime + Lavender + Rosemary + Lemon
– Lime + Orange + Peppermint
– Lavender + Cedarwood + Grapefruit

Oooohh en nog zoveel meer! Met de lente in het vooruitzicht een mooi moment om te beginnen met oliën dus 😉

Liefs,
Erin

    Leave a Reply